Meteoalarm izdao upozorenje za velik dio Hrvatske!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Temperatura će dosegnuti 34 stupnja, međutim bit će još manje vlage u zraku nego u četvrtak

Na Jadranu će cijeli vikend biti sunčan i vrlo vruć, a i more se već fino zagrijalo, u četvrtak mu je temperatura bila između 21 i 26 Celzijevih stupnjeva.

Na kopnu će ipak biti nešto neugodnije, uz višu temperaturu zraka, i više vlage, tako da se u nedjelju vraća sparina, a poslijepodne i navečer su moguća i lokalna nevremena s tučom!

No prije toga nam se nastavljaju relativno stabilne vremenske prilike.

Tlak zraka je počeo rasti, i taj porast se nastavlja i danas, a u našoj blizini neće biti ciklona niti fronta. Tako će prijepodne biti pretežno vedro – rijetko gdje uz malo visokih i tankih oblaka. Puhat će slab vjetar, na moru maestral. Najniža temperatura na kopnu od 14 do 19, a na Jadranu od 20 do 23, međutim ona će ponovno brzo rasti pa će već oko 8 sati ujutro postati vruće.

I u drugom dijelu dana u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ostaje sunčano, samo uz malo visokih, tankih oblaka. Temperatura će dosegnuti 34 stupnja, međutim bit će još manje vlage u zraku nego u četvrtak pa će ta vrućina biti podnošljivija.

U Istri, na Kvarneru te u Gorskom kotaru i Lici posliijepodne će biti pretežno sunčano i vrlo vruće – samo uz malo oblaka. Puhat će slab maestral, pod Velebitom i malo bure. Najviša temperatura između 30 i 33 stupnja.

U subotu vrhunac toplinskog vala

U subotu vrhunac toplinskog vala. Na kopnu će temperatura biti oko 35 stupnjeva. Ipak, neugodniji ćemo osjećaj imati u nedjelju kad se vraća i sparina. Tako će poslijepodne i navečer biti lokalnih pljuskova, a moguće su i jače izražene oluje!

Meteoalarm izdao žuto upozorenje

Zbog iznimno visokih temperatura Meteoalarm je za petak izdao žuto upozorenje za regije: Zagreb, Osijek, Rijeka, Knin, Split i Dubrovnik. Zbog visokih vrućina, upozoravaju, mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece.

U subotu će vrijeme biti još opasnije. Meteoalarm je izdao upozorenje za cijelu Hrvatsku, žuto za regije Zagreb, Karlovac, Osijek, Knin, Split i Dubrovnik te narančasto za riječku regiju.

https://www.facebook.com/RtlVrijeme/videos/375084803356617/

Od ponedjeljak na kopnu ugodnije, na Jadranu sunčano

Od ponedjeljka zato malo ugodnije, no još uvijek uz povremene pljuskove.

Na Jadranu i dalje pretežno sunčano – jedva da će se i osjetiti pogoršanje koje će od nedjelje zahvatiti kopnene krajeve. Samo će u ponedjeljak zapuhati malo bure i temperatura će se neznatno spustiti, a rijetko je moguć i poneki kratak pljusak.

Znači, imat ćemo još ćemo tri vrlo vruća dana i neugodno tople noći, a onda će prvoj polovini idućeg tjedna vrućina malo popustiti – no dobra vijest za sve one koji idu na more jest da će na Jadranu ostati sunčano. Na kopnu ipak malo oblačnije.
Nikola Vikić-Topić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari