METEOALARM: Prijeti grmljavinsko nevrijeme, za dijelove sjevernog Jadrana, Gorskog kotara i Istre narančasto upozorenje!

Uz jači razvoj oblaka, mjestimične kiše i pljuskova praćenih grmljavinom bit će na sjevernom Jadranu

Djelomice sunčano i nestabilno te vrlo toplo i vruće vrijeme očekuje Hrvatsku u petak, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Uz jači razvoj oblaka, mjestimične kiše i pljuskova praćenih grmljavinom bit će već ujutro na sjevernom Jadranu, zatim u zapadnim predjelima unutrašnjosti, dok će se prema večeri proširiti i na ostatak zemlje.

A moguće je izraženije grmljavinsko nevrijeme. Na to upozorava i Meteoalarm koji je za čitavu Hrvatsku izdao žuto upozorenje, a za dijelove Lika, Gorskog kotara, Istre i sjevernog Jadrana narančasto upozorenje.

“Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputsva dana od strane vaših državna tijela”, stoji u upozorenju Meteoalarma. (OVDJE)

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu će puhati uglavnom umjereno jugo koje će najprije na sjevernom dijelu okretati na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 26 do 31, na istoku zemlje moguće i do 34 stupnja Celzijusa.

Vijesti.hr
Foto: PIXSELL/DHMZ

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari