UPLATNICE KASNILE: HEP ne vidi problem: građani će jednokratno za struju morati uplatiti 1.000 kuna

Photo: Borna Filic/PIXSELL

HEP uopće ne vidi problem koji su kupcima prouzročili. Iako korisnici praktički odjednom moraju platiti tri računa, iz HEP-a poručuju da potrošači nisu oštećeni

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Zbog drastičnog kašnjenja uplatnica Hrvatske elektroprivrede građani će morati, ako budu savjesni, čak tri računa morati platiti u razmaku od 10 dana, odnosno najkasnije do 21. lipnja.

Iz HEP-a su još početkom svibnja trebali poslati račun za razliku u potrošnji i plaćenoj struji za proteklih šest mjeseci, a uz to i nove akontacijske rate za iduće polugodište.

HEP uopće ne vidi problem koji su kupcima prouzročili. Iako korisnici praktički odjednom moraju platiti tri računa, a to će ih jednokratno stajati oko 1000 kuna ili više, iz HEP-a poručuju da potrošači nisu oštećeni.

“Računi za zone kojima ističe šestomjesečno obračunsko razdoblje s 15. svibnja, kao i pripadajuće uplatnice, su poslani. Dospijeće računa je 20 dana od dana izdavanja računa. Radi se zapravo o kasnijem plaćanju potrošene električne energije, pri čemu kupac ne snosi nikakvu financijsku štetu, prenosi Slobodna Dalmacija. Napominjemo da su zbog spomenute promjene datumi dospijeća prilagođeni načinu izdavanja računa te se na kasnije plaćanje akontacijske rate u odnosu na naznačeni datum dospijeća ne obračunavaju kamate”, navode u HEP-u.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari