TURISTI SVI ZDRAVI

Mićović: U PGŽ virus donose povratnici s godišnjih odmora

Foto: Mateo Levak/RiPortal

Na području Primorsko-goranske županije četvero je novozaraženih, dvije osobe povratnici su s Kosova, a druge dvije bile su na godišnjem odmoru gdje su i zaražene

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović, gostujući u emisiji Dobro jutro Hrvatska rekao je kako upravo povratnici s godišnjeg odmora, mlađi ljudi, dominiraju u brojkama oboljelih zadnjih petnaestak dana.

Naglasio je da su glavna izvorišta zaraze zatvoreni prostori i mjesta s okupljanjima većeg broja ljudi.

„Vjerujem da ćemo i dalje održati epidemiološki stabilnu situacije jer su svi zaraženi kao i njihovi kontakti evidentirani i pod nadzorom”, rekao je Mićović te dodao kako je proteklih dana testirano i oko 300 turista koji borave na našem području i svi su negativni.

Prva smo Županija koja je organizirala testiranja i u ispostavama Nastavnog zavoda na otocima, Rabu, malom Lošinju, Cresu, a od jučer i na Krku čime se smanjuje pritisak na Rijeku ali i olakšava gostima jer testiranje mogu obaviti u destinacijama gdje se odmaraju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari