VAŽNA OBAVIJEST

Microsoft izdao upozorenje korisnicima: “Odmah ažurirajte Windowse”

Foto: Unsplash

Microsoft je pozvao korisnike da odmah ažuriraju Windowse, nakon što je otkrivena pogreška u tom operativnom sustavu, piše CNN.

Problem se pojavio nakon što su istraživači tvrtke za cyber-sigurnost Sangfor nenamjerno objavili detaljne upute kako se iskorištava PrintNightmare pogreška u okviru Windows Print Spooler servisa. Windows Print Spooler servis, inače, omogućuje većem broju korisnika da pristupi istom pisaču.

VIDEO DANA:

Stručnjaci su krajem svibnja objavili da su pronašli ovu pogrešku i izvijestili Microsoft o njoj. Iako su odmah uklonili upute o tome kako iskoristiti pogrešku, one su objavljene i na drugim stranicama, među kojima i na GitHubu, prenosi Index.

Microsoft je reagirao priopćenjem u kojem stoji da hakeri, koristeći pogrešku, mogu preuzeti kontrolu nad računalom, brisati i instalirati datoteke i dodavati nove korisničke račune s punim korisničkim pravima, što bi im dalo veliku kontrolu nad računalom i mogli bi izazvati ozbiljnu štetu.

Microsoft je pozvao sve korisnike Windowsa 7 i 10 da odmah ažuriraju svoja računala putem Windows Update servisa kako bi se riješili potencijalno ozbiljnog problema. “Ažuriranja za Windows Server 2016, Windows 10 verziju 1607 i Windows Server 2012 očekuju se uskoro”, navodi se u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari