''ZAŠTITIMO HRVATSKU KUNU''

Zekanović: ”Pokrećemo referendum o uvođenju eura; Narod se mora izjasniti!”

Foto: Pixsell

Hrvatski suverenisti najavili su danas da u listopadu počinju s prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma za zaštitu nacionalne valute kune jer smatraju da se o odricanju od monetarnog suvereniteta mora očitovati hrvatski narod.

“Za ulazak u Europsku uniju imali smo referendum, kao i oko izlaska iz Jugoslavije, a kada se govori o odricanju od suvereniteta, što odricanje od nacionalne valute jest, smatramo da se hrvatski narod o tom pitanju mora izjasniti na referendumu”, istaknuo je čelnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović na konferenciji za novinare.

Ustvrdio je da se oko svih ključnih tema u društvu treba tražiti stav naroda, a ovaj referendum održao bi se pod nazivom Zaštitimo hrvatsku kunu.

“Građani koji su glasali za EU nisu znali da smo se obvezali uvesti euro”

Dodao je kako je točan protuargument trenutno vladajuće garniture da je uvođenje eura već davno predviđeno Ugovorom o pristupanju EU, ali i naglasio da nijedan hrvatski građanin od dvije trećine koje su glasale za EU nije znao da smo se obvezali da ćemo u nekom roku uvesti euro, odnosno ući u eurozonu.

VIDEO DANA:

“Stoga smatramo da se o ovom važnom pitanju, želi li hrvatsku kunu ili euro, treba očitovati narod”, kazao je Zekanović.

Naveo je da, kada govori o suverenitetu, misli i o zaštititi ekonomskih interesa hrvatskog naroda, napominjući da je to i pitanje standarda jer je u svim zemljama koje su uvele euro, naveo je, standard pao, a cijene u maloprodaji su porasle.

“Vlada se želi dodvoriti vladajućoj garnituri u Bruxellesu”

Rekao je i da neke zemlje EU nisu uvele euro, a da hrvatske vlasti to čine isključivo kako bi se dodvorile trenutno vladajućoj garnituri u Bruxellesu, što nije interes hrvatskog naroda.

Zekanović ne misli da je u koliziji sa samim sobom i nedosljedan jer se protivi euru iako istodobno ima i kredit i štednju u eurima.

“Krediti u eurima su bili povoljniji i naravno da sam ga zato podignuo. Kada krediti budu povoljniji u kunama, naravno da će hrvatski građani podizati kredite u kunama. Zato je potreban HNB, bankarski sustav i politička odluka vlade da se to omogući i to je obrana suvereniteta”, poručio je.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views