MIGRANTSKA RUTA

Migranti iz BiH zapucali na hrvatsku policiju? Policija: ‘Nije prvi put…’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama na tom području primijećeno je 50-ak migranata. Na terenu su bili specijalci, a u zraku je bio i helikopeter.

Na području Cetingrada i Slunja jučer se u poslijepodnevnim satima dogodila pucnjava u blizini granice s Bosnom i Hercegovinom.

Specijalci koji dežuraju u Karlovačkoj županiji, na granici su prijavili nadležnima da je netko iz skupine migranata zapucao prema njima iz vatrenog oružja, javlja RTL Danas.hr.

Prema neslužbenim informacijama na tom području primijećeno je 50-ak migranata. Na terenu su bili specijalci, a u zraku je bio i helikopeter.

Nije poznato tko je točno zapucao na policajce, ali osječki specijalci naveli su da su pucanj čuli nakon što je skupina odvraćenih migranata krenula u susjednu nam državu.

O svemu se oglasila policija.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Jučer, 20. rujna oko 15.40 sati policijski službenici koji rade na zaštiti državne granice i suzbijanju nezakonitih migracija na području općine Rakovica u mjestu Koranski Lug, čuli su nekoliko pucnjeva s teritorija Bosne i Hercegovine, a nakon što su grupu migranata spriječili u namjeri pokušaja nezakonitog prelaska državne granice i ulaska na teritorij Republike Hrvatske.

Na lokaciji gdje su bili raspoređeni policijski službenici provedene su mjere i radnje prvog zahvata, uključujući i dokaznu radnju očevida kojima za sada nije bilo moguće nedvojbeno utvrditi dinamiku i okolnosti događaja. Napominjemo da nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen.

Također, o ovim saznanjima obaviještena je i policija BiH te prema prvim informacijama nemaju saznanja o takvom događaju.

Odmah nakon događaja uspostavljena je mješovita ophodnja na strani Bosne i Hercegovine kako bi patrolirala na tom području od 19:00 do 07:00 sati te u tom vremenu nisu evidentirani nezakoniti migranti na području Koranskog Luga.

Za napomenuti je kako ovo nije prvi put da hrvatski policijski službenici svjedoče pucnjevima na području BiH strane s obzirom na to da se radi o šumskom području u kojem se evidentiraju događaji i kaznena djela poput krivolova ili šumskih krađa.

No, u posljednje vrijeme primjećuju i određenu nervozu među krijumčarima i migrantima s druge strane granice jer zbog nemogućnosti nezakonitog prelaska državne granice dolazi do sukoba među njima.

Samo u osam mjeseci ove godine Policijska uprava karlovačka kazneno je prijavila 284 krijumčara migrantima.

Neovisno o tome, a s naglaskom na zaštitu sigurnosti, života i mira svih, policijski službenici PU karlovačke nastavljaju kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve okolnosti događaja, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari