MIJO CRNOJA VIŠE NIJE MINISTAR: ‘Podnio sam ostavku jer ne želim biti uteg ovoj Vladi’

Ministar branitelja Mijo Crnoja u četvrtak navečer podnio je ostavku na svoju dužnost. Sastanak u Banskim dvorima o Crnoji jučer je trajao 11 sati, a danas je počeo oko 15 sati i trajao je do večeri

Iz Vlade se neslužbeno doznaje kako Mijo Crnoja nije više ministar branitelja.

“Kao što vidite protekla su dva dana u kojima smo razgovarali Predočio sam sve dokumente pravnim ekspertima, koji su rekli da nema nikakve krivice koju mi stavljate na teret. No ne želim biti uteg ovoj Vladi. Ovim putem želim samo pozdraviti sve hrvatske branitelje”, kazao je kratko novinarima Crnoja kad je izašao iz Vlade te ubrzo napustio Markov trg.

Odluka je postala poznata nakon višesatnih sastanaka koje je premijer Tihomir Orešković imao s Crnojom, ali i potpredsjednicima Vlade Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovom te pravnim stručnjacima koji su pregledavali njegovu dokumentaciju. U tu svrhu bili su navodno angažirani čak i vanjski, nezavisni stručnjaci.

Podsjetimo, sporna je bila adresa njegova stanovanja u Samoboru, budući da mu obitelj živi u Zagrebu. Također sporni su i uvjeti pod kojima je dobio namjenski kredit za izgradnju kuće u Samoboru koju još nije izgradio. Crnoja je prema israživanjima nekih medija  više puta prijavljivan za fizičko nasilje. Zbog toga je njegovu ostavku zatražila i saborska oporba.

Crnoja je odbacio sve optužbe i tvrdio da je izložen medijskom linču, a kao dokaze u svoju korist donio je u Banske dvore opsežnu dokumentaciju koju je pokazivao i red kamerama HTV-a.

Pravni stručnjaci tu su dokumentaciju pregledavali sinoć do kasno, a nakon današnje sjednice Vlade, na kojoj Crnoja nije nazočio, nastavljena je njezina analiza.

U srijedu je u Banskim dvorima održan 11-satni sastanak na kojem su bili Orešković, Karamarko i Petrov, te sam Crnoja, no nisu donijeli nikakvu odluku već su je odgodili za četvrtak, nakon što dobiju izvješće od pravnih stručnjaka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari