MILANOVIĆ I KOMADINA DOBILI KONKURENTA: Dušan Polovina Lungo prijavio kandidaturu za šefa SDP-a

Zoran Milanović i Zlatko Komadina dobili su konkurenciju u utrci za čelnu poziciju SDP-a. Za predsjednika stranke kandidirao se i zadarski poduzetnik Dušan Polovina Lungo

Nakon što je Zrinka Starešinić u petak objavila kako ipak odustala od kandidature za predsjednicu SDP-a, Zoran Milanović i Zlatko Komadina ipak neće ući u tu utrku sami.

Naime, u subotu navečer, zadnjeg dana predviđenog za prijavu kandidature za dužnosti u SDP-u, iz tajništva stranke potvrđeno je da se za predsjednika kandidirao i Zadranin Dušan Polovina Lungo, prenosi eZadar.

Polovina se na propisanom obrascu kandidirao za tri dužnosti – za predsjednika, za člana Predsjedništva te za člana Glavnog odbora. Za potpunu valjanost kandidature ona se mora potkrijepiti potpisima određenog broja članova stranke, ovisno o dužnosti za koju se kandidira.

Polovina je Tajništvo stranke upozorio kako se do podataka o članstvu ne može tek tako doći, obični članovi nemaju mogućnost uvida u registar članova. Napomenuo je kako je njegova izborna baza Zadar, a da bi se došlo do 1.000 potpisa, koliko je propisano za predsjedničku kandidaturu potreban, je i obilazak terena.Zbog toga je zatražio na uvid registar članova da bi se moglo ići na prikupljanje potpisa, a kao drugo rješenje predložio je da sama središnjica prikupi te potpise.

Dušan Polovina Lungo je 56-godišnji poduzetnik, a posljednjih godina posebno se angažirao kao mali dioničar oko rješavanja stečaja brodogradilišta Nauta Lamjana.

Kako prenosi eZadar, namjera mu je ovom kandidaturom dodatno demokratizirati izborni proces i odnose u SDP-u, a osnovni mu je program nastavak obračuna sa gospodarskim i pravosudnim kriminalom, pogotovom onim koji je omogućen zakonima.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari