PRATITE NA RTL-U I RIPORTALU

Milanović najavio izvanredno obraćanje u 20 sati! Pratite na RTL-u i Riportalu

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Premijera je na sastanak pozvao radi dogovora oko kandidata za novog ravnatelja Vojno-sigurnosne obavještajne agencije, a u pismu mu je poručio da smatra kako se problemi kojima je VSOA opterećena posljednjih godina ne mogu riješiti samo imenovanjem novog ravnatelja agencije. Ubrzo je stigao i odgovor premijera koji mu je poručio da će se sastanak održati tek kad im se ispriča

Predsjednik Republike javnim je pismom pozvao predsjednika Vlade na hitan sastanak već danas, a u 20 sati na RTL-u pratite njegovo najavljeno izravno televizijsko obraćanje naciji.

Premijera je na sastanak pozvao radi dogovora oko kandidata za novog ravnatelja Vojno-sigurnosne obavještajne agencije, a u pismu mu je poručio da smatra kako se problemi kojima je VSOA opterećena posljednjih godina ne mogu riješiti samo imenovanjem novog ravnatelja agencije.

Ubrzo je stigao i odgovor premijera koji mu je poručio da će se sastanak održati tek kad im se ispriča. Dodao je da će Vojno-sigurnosnu agenciju voditi zamjenik kojeg će predložiti ravnatelj na odlasku.

Podsjetimo, Vlada je usvojila uredbu kojom je dokinula odluku da HEP mora kupovati od INA-e sav plin proizveden u Hrvatskoj. No, nakon višednevne šutnje, premijer Plenković nije odgovorio tko je, kada i po kojoj cijeni kupovao plin od HEP-a i time, samo u lipnju, prouzročio HEP-u gubitak od 10-ak milijuna eura.

N1 doznaje da je najveći kupac bilo Prvo plinarsko društvo koje je te informacije nazvalo zlonamjernima, tendencioznima i neprovjerenima. PPD, kaže, ne može potvrditi koliko su kupili HEP-ovih viškova plina i je li riječ o navedenih 63 posto.

Za premijera Plenkovića je zabrinjavajuće što nitko u Vladi nije znao za HEP-ove viškove plina, ali koga smatra odgovornim i hoće li biti smjena – nije odgovorio, piše RTL-ov Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari