SUSJEDSKI SASTANAK

Milanović nakon sastanka s Pirc Musar: ‘Vidim ovo kao jedan jako lijep početak dobre suradnje’

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas u Zagrebu sa slovenskom predsjednicom Natašom Pirc Musar

Radni sastanak dvoje predsjednika održao se u Uredu Predsjednika Republike. To je prvi sastanak hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i Nataše Pirc Musar od kada je ona u prosincu preuzela dužnost predsjednice Republike Slovenije.

Iz ureda predsjednika su najavili da će dvoje predsjednika razgovarati o bilateralnim odnosima dviju država, o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Slovenije te o situaciji u jugoistočnoj Europi te o procesu Brdo-Brijuni budući da su predsjednici Hrvatske i Slovenije supredsjedatelji tog procesa koji ima za cilj unapređenje suradnje zemalja u jugoistočnoj Europi i ubrzavanje europskih integracija.

“Dolazak predsjednice Pirc Musar u Hrvatsku nastavak je odlične suradnje između dviju susjednih i prijateljskih država”, poručili su iz ureda predsjednika

Predsjednici su nakon sastanka dali izjave.

“Teme su se ticale prvenstveno naših međusobnih odnosa, i o regiji i budućnosti incijative Brdo-Brijuni. Vidim ovo kao jedan jako lijep početak dobre suradnje. Odnosi dviju zemalja su sigurno bolji nego što su bili prije 3,4, godine”. Zahvalio joj je i na podršci u pogledu ulaska u Schengen.

Slovenska predsjednica je kazala kako joj je drago što je na prvi posjet došla upravo u Hrvatsku. Istaknula je važnost dobrosusjedskih odnosa

“Razgovarali smo o mnogo važnih tema, najprije o dobrosusjedskim odnosa naše dvije zemlje. Nema nikakve sumnje da su odnosi dobri. Oboje smo svjesni nekih neriješenih pitanja, ali mislim da ćemo ih u budućnosti znati razriješiti, rekla je Nataša Pirc Musar.

“Iskreno hvala na doista, doista ugodnom prijemu”, istaknula je Pirc Musar.

Milanović je rekao da nisu razgovarali o Ukrajini.

” Većinu vremena smo govorili o Brdo Brijunima”, rekla je slovenska predsjednica te dodala da o Ukrajni nisu govorili, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari