SMATRA KAKO SE NOVINARSTVO MORA ŠTITITI

Milanović podržao nastojanja Zovka i Sever da se pomogne novinarima i medijima

FOTO: Predsjednik.hr

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Hrvoja Zovka i predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske Maju Sever koji su mu predstavili prijedlog mjera za pomoć medijima pogođenim krizom uzrokovanom korona virusom

Njihov je prijedlog da se za novinare i medije donesu posebne mjere Vlade budući da nisu obuhvaćeni dosadašnjim mjerama. Kao ključne mjere, ističu osnivanje kriznog fonda putem kojega bi se pomoglo novinarima neprofitnih i lokalnih medija, te slobodnim novinarima, fotoreporterima, snimateljima i ostalim medijskih radnicima, a pod kontrolom Agencije za elektroničke medije. Nadalje, predlažu zaštitu zaposlenih u medijima na način da se financijska pomoć države nakladnicima vezuje uz obvezu da ne otpuštaju zaposlene niti im smanjuju plaće. Predlažu i financijsku pomoć države za honorarne suradnike te da se i lokalnim medijima omogući korištenje Vladinih mjera.

Predsjednik Milanović podržao je nastojanja Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske da se pomogne novinarima i medijima. Smatra kako je važno štititi i promicati neovisnost medija, pogotovo u kriznim situacijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari