IMPRESIVNA VOJNA OPREMA

Galerija | Milanović u Delnicama sa specijalnim postrojbama: ‘Od 75 poginulih, 30 ih je rođeno u BiH. Sigurno im neću zabiti nož u leđa’

Predsjednik Zoran Milanović je u Delnicama na svečanom obilježavanju 31. obljetnice osnutka specijalnih snaga i Dana Zapovjedništava specijalnih snaga

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović, odao je počast poginulim pripadnicima Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske u vojarni “Stožerni brigadir Ante Šaškor” u Delnicama. Položio je vijenac i zapalio svijeću podno križa ispred spomen-sobe u vojarni, a na istom mjestu u 10 sati sudjelovao je na svečanom obilježavanju 31. obljetnice osnutka specijalnih snaga i Dana Zapovjedništava specijalnih snaga.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik se pritom i prigodno obratio. “Sretan vam vaš dan. Svaka postrojba je posebna, a vi ste specijalna. Vi učite vještine zbog kojih postajete elita. Vaš ugled mora biti neokrnjen. Kad sam bio mladi diplomat, učili su nas da djelujemo u interakciji s ljudima.

Mali narodi, male zajednice, ako ne surađuju s drugima – degeneriraju. Vaš interes je očuvanje Hrvatske, nacionalna sigurnost. To je imperativ. I ja sam pobrkao neke stvari pa su me podsjetili. To je važno pamtiti, to je bitno, bilo pozitivno ili negativno.

Treba podsjetiti da je od 75 poginulih pripadnika njih 30 rođeno u BiH. Od ovih ostalih 45 vjerojatno ih pola ima korijene odande. To je bilo vrijeme kad su Hrvatsku branili ljudi iz malih sredina, ne iz centra Zagreba. Treba nešto osigurati i njihovoj djeci. Ja im sigurno neću zabiti nož u leđa, ali to je politika.

Hrvatski interesi, hrvatska sigurnost, hrvatska granica i hrvatski čovjek. To vam je imperativ. Ovo ostalo dolazi poslije. Stojte dobro i ostanite domovini vjerni”, poručio je predsjednik pripadnicima specijalnih postrojbi.

Uskoro opširnije…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari