NE MISLE STATI

Video | U ovoj tvornici u Istri nema krize: Otvara se 70 novih radnih mjesta uz nastavak ulaganja!

Ukupno broje 1500 zaposlenika

BAT nastavlja ulagati u Hrvatsku, novi višemilijunski poslovni potez za Istru znači još 70 novih radnih mjesta. I tu ne misle stati.

Zadnji val zapošljavanja u kanfanarskoj tvornici donio je posao i Sariti, prenosi RTL.

„Svaki dan kad dolazim na posao sretna sam zadovoljna sam jer znam da ću naučiti nešto novo“, rekla je Sarita, zaposlenica.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Ukupno broje 1500 zaposlenika

Samo u njihove obuke uloženo je više od devet milijuna kuna.

„Jako puno ulažemo u razvoj svih naših zaposlenika, samo prošle godine brojimo preko 12 tisuća utrošenih sati kada pričamo o edukacijama i treninzima“, kaže Tina Buić, menadžerica razvoja organizacije.

Uzgoj, prerada i proizvodnja kompletno je organizirana u Hrvatskoj. Izvoze na 28 tržišta i to 80 posto ukupne proizvodnje.

„U ovoj tvornici se proizvodi cigareta, negdje oko 12, 13 milijardi međutim mi proizvodimo i jedan dio sirovine za ostale tvornice naime ovdje su mješaonice pa se to kreće oko 14, 15 milijardi cigareta što je dvostruko više nego kad je tvornica preuzeta od strane BAT-a“, poručio je Josip Lozančić, direktor regulatornih poslova.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Četiri stroja omogućavaju sve faze procesa

Nakon završetka ulaganja tvornica će imati ukupno četiri stroja koji omogućavaju sve faze procesa, pa čak i proizvodnju filtara u vlastitom pogonu.

„Dvjesto milijuna kuna uložili smo lani i 400 tisuća kuna ove godine. Novac smo uložili u moderne strojeve, raznu opremu i obnovu proizvodnje“, kazao je Tamás Nyaka, direktor operacija BAT Adria.

Sigurni su za budućnost koju vide u grijanim duhanskim proizvodima. Kao jedna od najvećih duhanskih kompanija na svijetu godišnje prihoduje 31 milijardu eura što je više od 60% BDP-a Hrvatske.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari