NEĆE BITI TREĆEG PUTA? /

Miletić o koaliciji Mosta i HDZ-a: ‘Jedino ako nas drogiraju’; Pojasnio i svoje riječi ‘Rokaj, barba Putine’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

‘Onog trenutka kad završe izbori i kada vidimo da imamo, na primjer, 35 zastupnika u Saboru, nikome, niti jednoj političkoj opciji nećemo dati da ide na naše vrednote’, kazao je mostovac Miletić

Mostov saborski zastupnik Marin Miletić gostovao je u studiju Večernjeg lista komentirajući, među ostalim, prelazak ruskog udjela u Fortenova grupi u ruke arapskog šeika Saifa Alktebija.

“Meni vam to izgleda kao neki balkanski špijunski film. Zabrinjava me tu premijer Andrej Plenković. Ima mi pomalo sumanute izjave”, kazao je Miletić.

Rekao je da je u ovom slučaju problem ruski kapital, odnosno Rusi koji su pod sankcijama.

“I zato je potpuno sumanuta izjava premijera, koji je, prvo, jako bezobrazan prema vama medijima, i kaže: Pitajte vi SOA-u? Pa dobro premijeru, službe su pod tobom”, kaže Miletić.

‘Plenkoviću ne bi povjerovala ni moja pokojna baba’

Rekao je i da mu je sumanuto što svi govore kako su zatečeni slučajem s Fortanovom.

“Rekao sam sumanuto, ja njemu ništa ne vjerujem. Ja vjerujem u predstavu za građane RH i uvijek kada je neka velika korupcija, krađa, nestaju milijarde, onda se uvijek odigravaju neke druge predstave. No njegova izjava: ‘Što bih ja trebao ići okolo, gledati?’, to je potpuno sumanuta izjava i ne bi mu povjerovala moja pokojna baba iz Stankovaca”, kazao je zastupnik Mosta.

Plenkoviću, dodao je, vjeruju samo članovi HDZ-a i oni ljudi koje je uhljebio. Na pitanje hoće li nakon izbora Most i treći put s HDZ-om, Miletić se sablaznio.

“Jedino ako nas netko drogira, otme Božu Petrova i drogira ga nekim tabletama i drogira cjelokupno predsjedništvo”, odgovorio je.

Dodao je da je Most na sve dosadašnje izbore izlazio samostalno.

“Mi ne kalkuliramo, ne bojimo se ničega i nikoga. Mi želimo da hrvatski građani kažu, da vjerujemo mostovcima 20 posto. Onog trenutka kada završe izbori i kada mi vidimo da imamo, na primjer, 35 zastupnika u Saboru, nikome, niti jednoj političkoj opciji nećemo dati da ide na naše vrednote. Nama je obitelj u centru fokusa i sve politike Mosta će biti gledane kroz obitelj. Borba protiv korupcije, držimo da je korupcija uništila Hrvatsku i da je radi lopova iz Hrvatske pobjeglo preko pola milijuna Hrvata”, kaže Miletić.

Pojasnio svoj komentar ‘Rokaj, barba Putine’

Upitan je i za rođendansku čestitku koju je uputio predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću.

“Predsjednik je imao rođendan i ja sam mu to čestitao sa zadovoljstvom. Isto tako, moj najveći politički protivnik je Andrej Plenković. Bez beda sam mu čestitao i poželio obilje Božje blagoslovi kada je dobio dijete”, kazao je.

Pojasnio je i svoj svojedobni komentar “Rokaj, barba Putine, rokaj!” na društvenim mrežama.

“Mislim da tko god je iole razborit i tko iole osjeća neku empatičnost prema kršćanima, dakle u vremenu kada sam ja to pisao, da je mislio drugačije ja bih se zgrozio te osobe. Dana 20. ili 21. kolovoza 2015. je Tomislavu Salopeku odrubljena glava i mi gledamo to na društvenim mrežama. Ne znam što strašnije ima od toga da ti gledaš ISIL kako odrubljuje glave ljudima, a onda tvom sunarodnjaku. Mjesec dana nakon toga Rusi interveniraju u Siriji i jedna sveučilišna profesorica piše analitički tekst u kojem se čudi da zapadni svijet ne reagira. Islamska država raste, ubija kršćane na najgori način i kaže dobro da se umiješao Putin i da rješava problem Islamske države. I ja dižem link na njezin tekst i pišem “Rokaj, barba Putine”. Potpuno normalno tada”, kazao je Miletić za Večernji list, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari