Milijarderi u Dubrovniku popili 368 tisuća kuna pa odbili platiti. Pogledajte račun!

Račun je podmiren nakon što su iz kluba pozvali policiju

Račun od gotovo 400 tisuća kuna u Dubrovniku, koji je šokirao navodno i bogatog Arapa, sina milijardera Hamdana bina Zayeda Al Nahyana, “procurio” je u javnost i sad se zna što je to naručivalo bogato društvo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pa odbilo platiti i zbog toga umalo završilo na policiji.

Naime, željni provoda, muškarci su sišli s jahte Yas duge 141 metar te se uputili u Dubrovnik i “zakačili” se za Culture Club Revelin – popularni noćni klub u staroj gradskoj jezgri. I tad se dogodila greška…

Jedan od tih VIP uzvanika je tijekom večeri častio zgodne hostese po klubu skupim šampanjcem, uz to je s društvom popio podosta alkoholnih pića pa ostao šokiran kad je vidio konačni iznos od 368.120 kuna na računu!

Najskuplja stavka bio je šampanjac Armand de Brignac vrijedan 120 tisuća kuna, kao i još po nekoliko boca tog šampanjca naplaćene 48 tisuća, 34.500 i 30 tisuća kuna, 13 boca Roederer Cristal Rose šampanjca ukupno 130 tisuća kuna… Uz to, popila se boca Chivasa od jedne litre za 900 kuna, što je nekako uobičajena cijena za noćne klubove, kao i Dom Perignon od 0,75 litara za tri tisuće kuna.

Shvativši da su nasjeli na najstariji trik plaćanja pića hostesama i(li) djelatnicama noćnog kluba, bogati gosti su se pobunili pa odbili platiti naručeno. Kad se zaprijetilo zvanjem policije, sve je podmireno. Način plaćanja, kako i sam račun pokazuje, bila je kartica.

Inače, sin Hamdana bina Zayeda Al Nahyana na jahti Yas obišao je cijeli svijet. Očito uživa u plovidbi, a može si to i priuštiuti je bogatstvo njegove obitelji procijenjeno je na desetak milijardi dolara, što se može zahvaliti njegovu ocu, vlasniku više kompanija s oko 50 tisuća zaposlenih.

Iz policije pak navode da kod njih jesu završila dvije osobe koje su boravile u spomenutom klubu, ali demantiraju medijske napise.

“Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik u ranim jutarnjim satima u nedjelju, 9. lipnja, u jednom noćnom klubu u Dubrovniku, zatekli državljanina Saudijske Arabije i državljanku Velike Britanije koji kod sebe nisu imali osobne isprave zbog čega su dobrovoljno došli u prostorije policije radi utvrđivanja identiteta, nakon čega su pušteni kući. Napominjemo da spomenuti nisu počinili kazneno djelo niti prekršaj”, kazali su iz policije.

Neslužbeno, nije riječ o šeiku, već o običnom državljanin uz Saudijske Arabije (75) koji se u Ravelinu zabavljao s prijateljicom iz Velike Britanije (47). Dobili su račun, nije mu bio sporan i htio ga je platiti, ali žena s je negodovala, pa je pozvana policija. No, to je ono što se zna s “policijske strane”, ne i ono što se događalo u samom klubu jer sami pogled na račun sugerira da dvije osobe nisu mogle popiti sve navedeno na njemu.
Vanja Deželić
Foto: Revelin, Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari