DOBRE VIJESTI ZA STUDENTE

Ministar Fuchs donio odluku: Od 2021. se povećava minimalna studentska satnica

Foto: Pixell

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs donio je ovog utorka i službenu Odluku o iznosu minimalne naknade za obavljanje studentskih poslova za 2021. godinu. Minimalna satnica za studente od 1. siječnja iznosi neto 26,56 kuna po satu.

Nakon što je Vlada Republike Hrvatske u Narodnim novinama objavila Uredbu o visini minimalne plaće za 2021. godinu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je na svojim mrežnim stranicama objavilo Odluku o iznosu minimalne naknade za obavljanje studentskih poslova za 2021. godinu. Tako će od 1. siječnja studentski minimalac iznositi neto 26,56 kuna po satu.

Inače, trenutačna minimalna studentska satnica za 2020. iznosi neto 25,39 kune po satu. Donesena Odluka predstavlja treće povećanje minimalne naknade od stupanja na snagu Zakona o obavljanju studentskih poslova, prenosi Srednja.hr

Podsjetimo, prema Zakonu o obavljanju studentskih poslova, ministar za svaku kalendarsku godinu donosi odluku o iznosu minimalne naknade (neto) po satu.

Minimalna naknada za obavljanje studentskih poslova po satu izračunava se tako da se iznos minimalne bruto plaće u Republici Hrvatskoj, sukladno posebnome propisu, podijeli sa 160, javlja Srednja.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari