KORONA U ŠKOLAMA

Ministar Fuchs: ‘Nisu vam škole kafići da ih se može samo tako otvarati i zatvarati preko noći’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs prije sjednice Vlade komentirao je epidemiološku situaciju i kazao da su uskršnji praznici definirani planom i da jedino Ministarstvo može produžiti ili skratiti praznike. 

“I dalje mislimo da je dobar pristup koji smo dosad vodili jer u slučaju pogoršanja u pojedinoj županiji, škole mogu prijeći na C model. Tada će efekt biti isti, a djeca ne gube ništa od broja sati i izvođenja nastave”, rekao je Fuchs, pišu Vijesti.hr

“Jučer smo se dogovorili s Primorsko-goranskom županijom da oni prijeđu na C model, odnosno on line nastavu, za više razrede osnovnih škola i sve razrede srednjih osim maturanata. Takav model se može primijeniti i u ostalim županijama”, kazao je i dodao da u Hrvatskoj imamo 640 djece pozitivnih, a na pet županija otpada 67 posto tih učenika.

“Ostali dijelovi Hrvatske su još uvijek dobri. Mislim da treba pratiti što se zbiva i reagirati. Nije to tako jednostavno zatvoriti školu. Nisu vam škole kafići da ih se može samo tako otvarati i zatvarati preko noći”, kazao je Fuchs.

“Ako je situacija dobra, šteta je djecu držati izvan škole”, kazao je Fuchs te je dodao da se dijete testira odmah čim se pojave neki simptomi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views