NIŠTA OD BIH-A

Ministar Ivan Malenica odbio molbu Zorana Mamića za izdržavanje kazne u BiH

Photo: PIXSELL

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica odbio je molbu Zorana Mamića za izdržavanje kazne u BiH.

“Ministarstvo je zaprimilo dokumentaciju, spis sa Županijskog suda u Zagrebu, sutkinja izvršenja je donijela odluku da nisu ispunjeni uvjeti, pišu Vijesti.hr

Sukladno toj odluci je Ministarstvo pravosuđa i postupilo. Dakle, u ovoj čitavoj proceduri nadležnost suda je Županijskog suda u Zagrebu, odnosno sutkinje izvršenja koja utvrđuje ispunjavanje svih uvjeta, sutkinja je utvrdila da nisu ispunjeni svi uvjeti tako da je sukladno tome i ministarstvo prihvatilo odluku Županijskog suda u Zagrebu”, rekao je Malenica, piše N1.

Podsjetimo, ministar je u priopćenju prije tjedan dana napisao: “Ovih dana svjedočimo situaciji u kojoj je pravomoćno osuđena osoba, prije upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, napustila teritorij Republike Hrvatske te traži ustupanje izvršenja kazne BiH. Riječ je o Zoranu Mamiću koji je pravomoćno osuđen na kaznu zatvora od 4 godine i 8 mjeseci, u predmetu u kojem je na kaznu zatvora pravomoćno osuđen i njegov brat Zdravko Mamić. Podsjećam, Zdravko Mamić je dan prije izricanja prvostupanjske presude, također napustio Hrvatsku te je od tada nedostupan hrvatskim vlastima.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari