Ministarstvo prihvatilo zahtjeve: Udruga motociklista odustaje od prosvjeda

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

‘Danas je Ministarstvo prometa poslalo službeni i obvezujući dopis Udruzi ‘Karavana za život – bikeri na cesti’ kojim usvaja naše prijedloge’

Udruga motociklista “Karavana za život – bikeri na cesti” u petak je priopćila kako su dobili “službeni i obvezujući dopis” iz Ministarstva prometa, mora i infrastrukture te da su svi njihovi zahtjevi “usvojeni i prihvaćeni te da idu na hitnu realizaciju”.

“Danas je Ministarstvo prometa poslalo službeni i obvezujući dopis Udruzi ‘Karavana za život – bikeri na cesti’ kojim usvaja naše prijedloge i prihvaća ih te idu u hitnu realizaciju!”, stoji u priopćenju Udruge.

Motociklisti su već više puta predali ministru prometa Olegu Butkoviću zahtjeve u kojima traže zaštitne ograde na cestama, donošenje novoga znaka “zahtjevna dionica za motocikliste”, primjenu boja otpornih na proklizavanje pneumatika, bitumensku ispunu prometnice s posipom od kvarcnog pijeska te prekidanje prakse poskupljenja cestarine od deset posto u sezoni za motocikliste.

S obzirom na to da je Ministarstvo pristalo na njihove zahtjeve, najavljeni prosvjed, koji se trebao održati za vikend, u kojem bi 4000 motocikala trebalo blokirati granične prijelaze, naplatne postaje i trajektne luke, sada je otkazan.

“Molim sve sudionike, one koji su trebali sudjelovati u akciji diljem Hrvatske, da odustanu od svih dogovorenih radnji i ciljeva jer su isti postignuti”, stoji u priopćenju Udruge.

U izjavi za Hinu, predsjednik Udruge Stjepan Vitković poručio je kako će se i dalje boriti za povećanje sigurnosti motociklista na hrvatskim cestama.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari