Udruga ugovornih ordinacija podržala štrajk, ali i najavila tužbe prema HZZO-u

Iz Udruge ugovornih ordinacija upozoravaju na nedostatak liječnika. Poručuju: ‘400.000 žena nema ginekologa’

Iz Udruge ugovornih ordinacija poručuju kako podržavaju štrajk medicinskog osoblja najavljen zbog niskih plaća u zdravstvu. Iz Udruge napominju kako je to dogovoreni igrokaz upravljačke elite i sindikata u zamagljivanju stvarnosti. Iako sestre najavljuju akcije, oni, poručuju, još ne znaju hoće li se pridružiti štrajku.

Pred novinarima su u subotu iznijeli niz problema. Traže pokretanje tužbi od strane Hrvatske liječničke komore u ime svih oštećenih liječnika, traže ukidanje kaznenih odredbi zbog neprijavljivanja promjena zdravstvenog stanja vozača, vlasnika oružja. Naplata zakupnine medicinske opreme je, poručuju, protuzakonita. Također, dadaju kako je protuzakonito i odrađivanje posebnih dežurstava bez ugovora.

Napominju i kako su se odlukama Vlade povećali rashodi za 11 posto, a HZZO ih nije refundirao. Dodaju i kako je u tijeku pokretanje tužbi prema HZZO-u zbog neplaćanja određenih dijagnostičko – terapijskih postupaka (DTP) unazad 5 godina.
Matea Damjanović
Foto: Davor Puklavec, Goran Stanzl/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views