Ministarstvo smijenilo Nosić, ali ona i dalje dolazi na posao: ‘Općina Lovreć normalno funkcionira’

Ona je po sili zakona izgubila funkciju nakon odjave prebivališta zbog kupnje stana iz programa poticane stanogradnje u Zagrebu

Anita Nosić i dalje je načelnica općine Lovreć, iako je Ministarstvo uprave potvrdilo da joj mandat službeno prestao 7. veljače.

Ona je po sili zakona izgubila funkciju nakon odjave prebivališta zbog kupnje stana iz programa poticane stanogradnje u Zagrebu te dobivanja subvencioniranog APN-ova kredita.

”Načelnica dolazi na posao, naša Općina funkcionira, računi se plaćaju, poslovi idu dalje, rade i naši komunalni djelatnici i viši referent za komunalne poslove, također i voditeljica i koordinatorica programa “Zaželi” koje su ujedno ovlaštene i za provođenje ostalih projekata u općini. Čekaju se daljnje upute od Ministarstva uprave za ovu nastalu situaciju”, stoji u dopisu Općine Lovreć redakciji Slobodne Dalmacije.

Naime, u Zakonu o lokalnim izborima, u članku 80., “Prestanak mandata”, u stavku 1. pod rednim brojem 4. piše: “Ako mu prestane prebivalište s područja jedinice, danom prestanka prebivališta prestaje i mandat.” 

Znači, načelnica Anita Nosić, koja je tu profesionalnu funkciju preuzela 23. svibnja 2017. godine, prema dostupnim podacima, odjavila je prebivalište u Lovreću 11. prosinca 2018. godine i prijavila se u Zagreb sve do 10. lipnja 2019., odakle se opet vratila u Lovreć, na adresu u Nosićima – po Zakonu o lokalnim izborima automatizmom gubi tu dužnost, premda Ministarstvo uprave taj datum piše 7. veljače 2020. godine, kada su doznali za ovu aferu.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari