Zbog macchiata i čaja ugostitelju iz Rovinja 25.000 kuna kazne

Prema tvrdnjama kažnjenog ugostitelja račun za macchiato i čaj je izdan i uz piće je gostima stavljen na stol

Slučaj novigradskog poduzetnika koji je zbog viška od 23 kune platio sto puta veću kaznu, nije jedini. Ministarstvo financija sve više trenira strogoću.

U Rovinju je zbog navodnog neizdavanja računa za macchiato i čaj u iznosu od 22 kune, vlasnik ugostiteljskog objekta dobio kaznu od čak 25.200 kuna. Cijena je identična novigradskom slučaju.

To znači da za pravnu osobu ona iznosi 20.100 kuna, a za odgovornu osobu 5100 kuna.

U ovom je slučaju ovlašteni carinski službenik je utvrdio da račun za konzumaciju nije izdan. Prema tvrdnjama kažnjenog ugostitelja račun za macchiato i čaj je izdan i uz piće je gostima stavljen na stol.

Međutim, gosti na odlasku, ne čekajući konobara, odlučili su konzumirano platiti za šankom, piše Glas Istre.

“Posebnost ovog slučaja svodi se na problematiku (ne)izdavanja računa koje je utvrđeno neposrednim opažanjem ovlaštenog carinskog službenika. Pitam se što neposredno promatranje znači u trenutku kad imate gosta od kojeg ste, navodno, naplatili račun bez računa, a niste našli za shodno da ga kao inspektor bilo što upitate ili ne daj Bože zatražite račun”, rekao je sugovornik.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari