MINISTRICA ZADOVOLJNA PLANOVIMA PGŽ

Ministrica Brnjac i župan Komadina o Gorskom kotaru kao destinaciji za sportaše; Gorani žele prirediti i Zimsku univerzijadu!

Župan Zlatko Komadina razgovarao je s ministricom turizma Nikolinom Brnjac o razvoju sportske infrastrukture u Gorskom kotaru kako bi se osigurali preduvjeti za stvaranje centra bazičnih priprema za sportaše

Tema razgovora bile su i mogućnosti kandidiranja na natječaje za sufinanciranje, primjerice, zatvaranja ledene dvorane u Delnicama, ali i ulaganje u postojeći Nordijski centar u Mrkoplju te mrežu sanjkališta koju je Primorsko-goranska županija inicirala u suradnji s goranskim gradovima i općinama. Ministrica Brnjac izrazila je zadovoljstvo planovima PGŽ, posebno u kontekstu najave župana Komadine da je u planu i kandidatura Gorskog kotara za domaćina zimske univerzijade.

Bilo je riječi i o pomoći Ministarstva u pripremi kulturnih programa u kontekstu turističke valorizacije PGŽ projekta “Putovima Frankopana” kao i mogućnost sufinanciranja rekonstrukcije Guvernerove palače.

Inače, kao fokus ulaganja Ministarstva turizma i sporta, ministrica Brnjac najavila je zdravstveni turizam koji uključuje ulaganja u lječilišta i specijalne bolnice, za što PGŽ također ima projekte, od Lječilišta Veli Lošinj do opatijske i crikveničke thalassotherapije.

Župan Zlatko Komadina i pročelnici Sonja Šišić i Ljudevit Krpan sastali su se danas i s državnim tajnikom u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimirom Žunecom. Razgovarali su o mogućnostima kandidiranja projekata kroz fondove EU i Nacionalni plan oporavka.

“PGŽ ima spremne kvalitetne projekte. Jedan od njih je rekontrukcija Guvernerove palače koja nije obnavljana preko 100 godina. Imamo građevinsku dozvolu, a kako se radi o projektu vrijednosti 110 milijuna kuna jedini način da se realizira jest uz pomoć fondova EU ili države, rekao je župan Komadina te istaknuo da očekuje pomoć Ministarstva te predložio da se u novoj financijskoj perpektivi od 2021.-2027. svakako otvori mogućnost financiranja žičara, i turističkih i sportskih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari