Ministrica poslala hitnu uputu školama: ‘Odgodite sva putovanja izvan Hrvatske!’

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL/Facebook

Odluka o odgodi putovanja u inozemstvu odnosi se na najmanje mjesec dana

Sigurnost učenika i odgojno obrazovnih radnika mora biti na prvom mjestu, poručuje ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Ona je zbog toga u suradnji sa Stožerom civilne zaštite upravo poslala uputu školama o odgađanju svih putovanja izvan Republike Hrvatske barem u idućih mjesec dana.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je u petak potvrđeno 11. slučaje zaraze koronavirusom. Posljednji oboljeli je bliski obiteljski kontakt drugog zaraženog iz Varaždina, potvrdili su iz Klinike “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, priopćeno je jutros iz Stožera civilne zaštite RH.

Ministar zdravstva Vili Beroš u četvrtak je donio odluku o proglašenju opasnosti od epidemije zaraznih bolesti kao administrativnu mjeru, na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, izvijestila je načelnica kriznog stožera Ministarstva Maja Grba Bujević. Tom administrativnom mjerom omogućava se ministru zdravstva da preraspoređuje ljude i opremu koja se nalazi u sustavu zdravstva, pojasnila je jučer Grba Bujević.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FministricaBlazenkaDivjak%2Fposts%2F1524526597697957&width=500″ width=”500″ height=”671″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari