MJERA ZA BOLJU KONTROLU MIGRANATA: Makedonija postavlja ogradu na granici s Grčkom

Makedonska vojska počela je u danas postavljati ogradu na južnoj granici s Grčkom na mjestu gdje ulaze migranti na svom putu prema zapadnoj Europi. Dužnosnik makedonske vlade nazvao je to prevetivnom mjerom za bolju kontrolu vala migranta napominjući kako se i dalje dopuštati prolazak migranata iz ratom zahvaćenih zemalja.

Propuštaju se Sirijci, Afganistanci i Iračani propuštaju se preko granica, dok se osobe ostalih nacionalnosti vraćaju jer se smatraju ekonomskim migrantima. Zbog jače kontorole i smanjene propustnosti na makedonsko-grčkoj granici došlo je do velikog nagomilavanja ljudi nezadovoljnih ovakvim razvojem situacije. Prosvjeduju Iranaci, Pakistanci, Marokanaci, a prije dva dnaa pokušali su probiti policijaki kordon.

U Hrvatsku je od ponoći do 9 sati ušlo 1 015 migranata, a u prihvatnom centru u Slavonskom Brodu nalazilo se tek 17 osoba. Od početka migracijske krize u Hrvatsku je ušlo je 449 858 migranata. Na izbjegličkoj ruti i dalje vlada zatišje, zbog čega je prihvatni centar u Slavonskom Brodu trenutno gotovo prazan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari