KLUBOVI I BAROVI OGORČENI

Mladi odlaze u klubove u BiH i Srbiju jer kod nas ne rade: ”Ovo iživljavanje Stožera mora završiti!”

Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova opet su podsjetili kako noćni klubovi i barovi još uvijek mogu raditi samo do ponoći, prema odluci Stožera RH, zbog čega se, tvrde, pojedini kafići i restorani se pretvaraju u noćne klubove i rade ilegalno. 

“Ne možemo se ne zapitati tko je u ovoj situaciji lud! Svjedoci smo toga da se u medijima često izvještava o ilegalnim tulumima u glavnom gradu Zagrebu, ali mnogi noćni klubovi i barovi u zatvorenom prostoru su zatvoreni do daljnjega, pišu Vijesti.hr

Upravo zbog zabrana rada noćnih klubova i barova, tisuće mladih pronalaze noćnu zabavu u susjednoj BiH i Srbiji jer u njihovim državama ograničenja ne postoje. Ugostiteljski objekti koji su udaljeni 30 do 40 minuta vožnje u susjednim državama nude svoje usluge iza ponoći, njihove cijene su jeftinije te je PDV u ugostiteljstvu manji i ne postoji porez na potrošnju. Apsolutno sve im je dostupno i dopušteno, kako u samim klubovima bez ikakvih ograničenja radnog vremena, COVID potvrda i testova, tako i na povratku u Hrvatsku”, ističu u UGP-u i Udruzi noćnih klubova i barova.

Smatraju kako bi Stožer RH trebao uvažiti ove činjenice te maknuti ograničenje radnog vremena noćnih klubova i dopustiti rad uz poštivanje epidemioloških mjera.

“Ovim pristupom i zabranama samo potiču nezakonit rad, a mladi se i dalje ne cijepe u mjeri u kojoj su predviđali. Osim toga, konstantan pritisak i skoro nikakve mjere pomoći noćnim klubovima i barovima štete poslovanju, mnogi ne mogu ostvariti fiksne troškove ako se tvrtka bavi još nekim poslom uz poslovanje noćnog kluba, iako je itekako vidljivo da im je zabranjen rad! Smatramo da ovakvo iživljavanje Stožera RH nad noćnim klubovima i barovima mora završiti. Ovim putem im poručujemo da se radije brinu kako povećati broj cijepljenih među ugroženim skupinama, a ugostiteljskim noćnim objektima dopuste rad nakon više od 18 mjeseci dopusta i odštetu za sve vrijeme koje su proveli u lockdownu!”, navodi se u priopćenju.

“Očito je da stožer ovime pokazuje licemjerje gdje nama ne dopušta rad, a potiče odlazak u susjedne zemlje gdje Vas nitko ne kontrolira. Još jednom želimo naglasiti da nismo krivi za lošu procijepljenost Hrvatske, već da Stožer krivce potraži u svojim kontradiktornim odlukama, poput ove znanstveno i logički neutemeljene tvrdnje da korona napada iza ponoći”, rekao je Domagoj Petričević iz Udruge noćnih klubova i barova.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari