KAŽU SVE JE LEGALNO

”Moj Simba je otišao s otoka; Spasili smo ga od smrti!” Javio se vlasnik privatnog zoološkog na Hvaru

Foto: Facebook

Putnici na trajektu iz Splita za Hvar svjedočili su prije tri dana nesvakidašnjem prizoru – u prikolici osobnog vozila križevačkih tablica prevozio se tigar, a iz Jadrolinije pojašnjavaju da o tome nisu imali saznanja te da im nije bio prijavljen prijevoz životinje, već vozila s prikolicom.

Jedna od verzija priče tigra povezuje s privatnim zoološkim vrtom kraj grada Hvara gdje su bili nojevi, divlje svinje, čak i jedan udav, te muški tigar koji je na otok stigao prije tri-četiri godine, piše Index.

Vlasnik privatnog zoološkog je Ivan Gospodnetić, vlasnik cijenjenog restorana Gariful. Danas smo pitali Gospodnetića je li tigar snimljen na trajektu njegov. Gospodnetić na svom Facebook profilu ima nekoliko fotografija sa zaigranim mladim tigrom iz 2018. godine.

Na upit Indexa rekao je da tigar s trajekta nije njegov i da ne zna čiji je.

“Simba je otišao s otoka te je nastavio svoj život u službenom resortu”

Večeras je Gospodnetić na Facebooku objavio fotografiju s tigrićem i napisao da je životinja otišla s otoka te da je sad u “službenom resortu za divlje životinje”.

“Prijatelj Simba koji je bio privremeno zbrinut kod nas u zoološkom vrtu je otišao s otoka te je nastavio svoj život u službenom resortu za divlje životinje u kojem će imati još kvalitetniju skrb i uvjete za život.

Tigar Simba bio je zbrinut kao mali na Hvaru gdje smo preuzeli brigu o njemu kako bi ga spasili od loših životnih uvjeta i sigurne smrti. Njegovo spašavanje i zbrinjavanje iziskivalo je skupu i veliku administraciju. Usto, osiguravanje adekvatnog smještaja zahtijevalo je poštivanje strogih uvjeta koje smo zadovoljili i dobili sve potrebne dozvole.

Kad smo ga zbrinuli, tigar je bio mali i znali smo da će njegov boravak na otoku biti privremen, koliko je potrebno da životinja stasa i stane na noge. Sada Simba treba dodatnu pažnju i uvjete koje bi mu ovdje teško mogli osigurati. To je dio procesa zbrinjavanja životinje koja je, u trenutku kad smo je preuzeli bila u teškom stanju. Danas je Simba prekrasan, zdrav tigar koji, sukladno inicijalnom planu, nastavlja život u najboljim mogućim uvjetima”, napisao je Gospodnetić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari