MORH objavio kako su pronašli olupinu helikoptera i tijelo drugog člana posade!

Pronašli su ga ronitelji Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga

Iz MORH-a su priopćili kako su pronašli olupinu helikoptera te drugog člana posade za kojim se tragalo od jučer, Tomislava Baturinu.

(FOTO, VIDEO) MORH potvrdio: U padu helikoptera u Zlarinskom kanalu poginuo pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva!

“Ronitelji Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga su zahvaljujući detekciji podvodnog vozila Remus Hrvatske ratne mornarice u utorak 28. siječnja 2019. godine oko 8 sati i 10 minuta pronašli olupinu helikoptera Kiowa OH-58 D koji se srušio jučer u tragičnoj nesreći i tijelo pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva natporučnikaTomislava Baturinu, u šibenskom kanalu, ispred Zablaća”, priopćili su iz MORH-a.

(VIDEO) Glavni zapovjednik HRZ-a u suzama: ‘Sumnjam da su piloti uopće imali priliku izaći iz helikoptera…’

U potragu su bili uključeni helikopter Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i Obalna straža Hrvatske ratne mornarice kao i operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova te spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik. Potraga je trajala i cijelu prošlu noć.

“Istraga je i dalje u tijeku te Povjerenstvo utvrđuje okolnosti ove tragične nesreće”, priopćili su iz MORH-a.

U helikopteru Kiowa Warrior bila su dva člana posade. Jučer su pronašli pilota Marina Klarina. Drugi član posade kojeg su jutros pronašli je Tomislav Baturina.

Pripadnik je 393. eskadrile helikoptera 93. krila HRZ-a, a za svoj rad ocjenjivan je najboljim ocjenama te je nekoliko puta nagrađivan i pohvaljen. Otac je i male kćerkice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari