Predsjednik Vlade Andrej Plenković smijenio ministra zdravstva Milana Kujundžića!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kao što se očekivalo, Ministarstvo zdravstva ostalo je bez prvog čovjeka

Premijer Andrej Plenković smijenio je ministra zdravstva Milana Kujundžića!

Kujundžić je dao mandat na raspolaganje nakon što je u Banskim dvorima razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem. I poslije prospavane noći, donio je odluku.

“Rekao sam mu kako ovim činom branim i premijera i Vladu i HDZ-a. Mi smo razmatrali sve varijante. Vidi se iz aviona da je riječ o organiziranoj hajki. Kad sve ovo sagleda, uključujući i utjecaj svega na rejting HDZ-a i Vlade, premijer će donijeti odluku”, rekao je Kujundžić u trenucima dok je ponudio mandat na raspolaganje.

Poduže je odolijevao Kujundžić smjenama jer vjerovalo se da će odstupiti u srpnju, zajedno s Lovrom KuščevićemNadom Murganić i Gabrijelom Žalac. No, uspio se održati i ponovno odolijevati unatoč iznimnim problemima u resoru.

Na kraju, pozicije ga je koštalo opetovano loše ispunjavana imovinska kartica, u kojoj je konstantno unosio podatke koji bi prikazivali da ima manje imovine no što stvarno ima. Iako se branio da je pogriješio te nehotice unio netočne podatke, ostale su brojne nejasnoće oko toga od koga je i koliko novca posudio.

Dakle, sve je krenulo od neispravno popunjene imovinske kartice i kupnje kuće u Maksimiru potkraj prošle godine koju je ministar kupio kreditom i pozajmicom prijatelja iz farmaceutske industrije. Potom je otkriveno da su Kujundžići drugu zagrebačku kuću kupili od tvrtke kojoj je vlasnica bila ministrova supruga neposredno prije likvidacije tvrtke i to po manjoj cijeni od procijenjene.

Nije potpuno jasna situacija s apartmanima na otoku Pagu jer se ministar u zemljišnim knjigama vodi kao vlasnik dvaju apartmana, od 38,99 i 37,69 m2, a u imovinskoj kartici piše da supruga posjeduje jedan od 50 m2. Ministar Kujundžić je rekao da u Novalji posjeduje samo jedan apartman.

“Ako je negdje greška u gruntovnici, provjerit ću. U mojoj imovinskoj kartici stoji da od 2002. godine imam apartman u Novalji, a sad ima li nešto u gruntovnici što ne štima, vidjet ću”, rekao je.

Prijavljena površina u kartici sa stvarnim stanjem nije se slagala ni kada je u pitanju kuća s bazenom u Ivanbegovini u kojoj ministar nije prijavio okućnicu. I kao da sve to nije bilo dovoljno, ulje na vatru dodali su Kujundžićevi susjedi napadom na novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić.

Na suprugu ministra zdravstva Kujundžića od 2018. godine u zemljišnim knjigama vodi se i oranica od 578 četvornih metara u Novom Zagrebu koja se također ne spominje ni u jednoj ministrovoj imovinskoj kartici od 2016. do danas.

“Na to što uknjižba u gruntovnicu ide sporo ja ne mogu utjecati. Bilo bi dobro da je to moje, ali nije”, izjavio je Kujundžić u trenucima kad su nejasnoće isplivale na površinu.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari