MOST-ovci „REFORMIRAJU“: Josip Katalinić prepustio saborski mandat kolegi Marku Sladoljevu

Novi saziv Sabora je tek konstituiran, a MOST-ov saborski zastupnik Josip Katalinić, izabran u VII izbornoj jedinici, odlučio je povući se i svoje mjesto prepustiti kolegi Marku Sladoljevu

Svoju odluku obrazložio je poduljim statusom na društvenoj mreži Facebook naslovljenom „Potpuna posvećenost javnom interesu“. Njegovo obrazloženje tog poteza prenosimo u cijelosti:

[POTPUNA POSVEĆENOST JAVNOM INTERESU]

Dragi moji FB prijatelji,
Zadnjih godinu dana časno sam obavljao dužnost saborskog zastupnika MOST-a, bio član Odbora za vanjsku politiku, Odbora za zaštitu okoliša i prirode i Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.
Pored obaveza saborskog zastupnika, obavljao sam i poslove vezane za tvrtku u kojoj sam suvlasnik. Radio sam dva posla odjednom, a vikendom se posvećivao obitelji. Došao je trenutak kada moram odabrati čemu ću se u potpunosti posvetiti, kako se ne bih dovodio u situaciju da se ne stignem spremiti za saborske rasprave niti preuzeti ozbiljniji projekt u tvrtki.
Kako ne bi došlo do nenamjernih propusta radi preopterećenosti, jer za ciljeve koje smo si mi Mostovci zadali potrebna je potpuna posvećenost, odlučio sam savjesno prepustiti svoj mandat kolegi iz Mosta Marko Sladoljev.
I dalje ću sudjelovati u unutarstranačkim odborima Mosta i važnim aktivnostima vezanima uz ustroj i organizaciju, te tako nastaviti promicati zaštitu temeljnih sloboda, ljudskih i manjinskih prava i svih drugih demokratskih vrijednosti.
Planiram ostati Mostovac i nastaviti doprinositi našoj borbi za očuvanje državnih interesa, jer je ova priča za mene i dalje nešto posebno. Zbog toga sam zamolio kolege da prije odlaska dam prisegu i sudjelujem na konstituirajućoj sjednici.
Smatram da je prepuštanje mandata najbolje rješenje za nezavidan izbor pred kojim sam se našao i nadam se da će moji birači imati razumijevanja. Osoba koja će doći na moje mjesto bit će visoko motivirana i jednako će se zalagati za nacionalne interese.

Josip Katalinić rođen je 20. siječnja 1969. u Rijeci, završio je Pedagoški fakultet u Rijeci (VSS – profesor matematike i informatike), izabran je u Sabor s liste Mosta nezavisnih lista u VII. izbornoj jedinici a zastupnički mandat obnašao je od 28. prosinca 2015. do 14. listopada 2016.

U Saboru je bio član Odbora za vanjsku politiku, član Odbora za zaštitu okoliša i prirode i član Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari