'DOSTA JE STOŽEROKRACIJE'

MOST: ‘Uspjeli smo! Obje referendumske inicijative imaju dovoljno potpisa’

Foto; RTL

Referendumsko je pitanje izazvalo dosta prašine, a Most je čitavo vrijeme tajanstveno skrivao informaciju imaju li dovoljno prikupljenih potpisa

Most je organizirao konferenciju za novinare na kojoj je izvijestio o netom završenom prikupljanju potpisa referendumskih inicijativa “Odlučujmo zajedno” i “Dosta je stožerokracije”, pišu RTL Vijesti.

Božo Petrov govori kako im je drago reći da smo uspjeli. “Obje refererendumske inicijative stekle su dovoljno potpisa i više nego je potrebno”, tvrdi.

Dodao je kako će pravovaljane potpise donijeti 24.siječnja u Sabor.

Marin Miletić govori kako imaju 400 tisuća potpisa. “Tresem se d radosti, od uzbuđenja. Da smo  u prosincu, u zimskim mjesecima skupili 400 tisuća potpisa”, kaže.

Zahvalio se građanima, ali i predsjedniku RH govoreći kako je prepoznao stati na branik građevinskih prava. Zahvalu je poslao i Suverenistima, DP-u i drugima.

Marija Selak Raspudić tvrdi kako su zadovoljni što je inicijativa polučila konkretan uspjeh. “Kada vidimo što sada najavljuje ministar Beroš vidimo da su sve bile političke odluke. Očekujemo konkretne posljedice ove referndumske inicijative. Od predsjednika Vlade i Sabora očekujemo raspisivanje referenduma da građani pokažu mišljenje o upravljanju ovom pandemijom”, kaže.

Nino Raspudić kako je danas dan kada se raduju, a navodi kako je inicijativa bila munjevota reakcija nakon uvođenja COVID potvrda. “Dovest će do dubinskih promjena”, uvjeren je. “Stvorila se jedna nova mreža ljudi, ljudi koji nisu bili u politici, ali im je kap prelila času. To je jedan zalog za budućnost, na političkoj i civilnoj sceni”, dodao je.

Nikola Grmoja pak tvrdi kako je riječ o tijesnoj brojci tvrdeći kako je zadnji put 40 tisuća potpisa ukradeno. “Ovaj put to neće biti tako i mi smo puno pripremljeniji jer znamo na što su spremni. Mi ćemo predati pravovaljane potpise”, zaključuje pa komentira izjave premijer Plenkovića gdje kaže da se očito pogubio pa “zaziva da se ti potpisi kamionom istresaju”.

Referendumsko je to pitanje koje je izazvalo dosta prašine, a Most je čitavo vrijeme tajanstveno skrivao informaciju imaju li dovoljno prikupljenih potpisa. Za to vrijeme pak Ustavni je sud odlučio kako je uvođenje COVID potvrda u određene sfere društva bilo sukladno Ustavu.

Shodno tome, postalo je jasno kakvo bi moglo biti stajalište suda i po pitanju navedenog referenduma.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari