U ČAKOVCU

Muškarac iz dućana ukrao kosilicu: “Senilan sam jer su me na Golom otoku tukli partizani”

Foto: Unsplash

Supružnici Vladimir (59) i Sanela (42), roditelji troje djece, proglašeni su krivima i osuđeni na zatvorske kazne zbog krađe električne kosilice vrijedne oko 2700 kuna iz trgovačkog centra u Čakovcu.

Prema presudi, oni su lani u travnju oko 15 sati s ulaza u trgovinu uzeli kosilicu, stavili je u prtljažnik Opel Vectre i otišli bez plaćanja. No, nadzorne kamere sve su snimile pa im je policija već isti dan pokucala na vrata obiteljske kuće u selu u okolici Čakovca, piše Index.

Vladimir je dobio 8 mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro, a supruga Sanela dobila je 8 mjeseci uvjetno. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti. Tijekom ročišta Vladimir je priznao krađu.

“Vozio sam kćer na kosilici dok je supruga bila u trgovini i onda sam primijetio da nas nitko ne pazi pa sam kosilicu odnio u auto i stavio je u prtljažnik. Kad smo došli doma, kosilicu sam izvadio i stavio u škedenj. Ubrzo nakon toga, kroz kojih pola sata, došla je policija i raspitivala se za kosilicu.

VIDEO DANA:

Kaže da je zaboravio platiti jer je senilan zbog batina na Golom otoku

Nisam htio policajcima pokazati kosilicu jer sam vidio da je vrag odnio šalu. Kad su otišli, uzeo sam kosilicu i vratio je u dućan. Ostavio sam je pred ulazom i nikome od prodavača nisam se javio. Idućeg dana je supruga otišla i platila kosilicu te kupila novu tako da je trgovina još i u plusu, a ne minusu”, branio se Vladimir.

No, njegov iskaz tijekom istrage razlikovao se od iskaza na suđenju. U istrazi je tvrdio da nije ukrao kosilicu, a na suđenju je sve priznao. Tužitelji su ga pitali da objasni tu proturječnost.

“Partizani su me tukli na Golom otoku pa sam postao senilan i zaboravljam događaje. Tako sam, izgleda, kosilicu uzeo i zaboravio je platiti, a kosilice više nema. Kako nema, pitate? Pa tako: kako sam je ja ukrao iz dućana, tako su je i meni ukrali iz kuće”, tvrdio je odjednom Vladimir kao da prije toga baš ništa nije rekao.

Žena ispričala svoju verziju, demantirala je kamera

Supruga Sanela branila se kako nije sudjelovala u krađi, a kosilicu je vidjela u prtljažniku automobila nakon što se vratila iz dućana u kojem je kupila ljuljačku za dijete.

“Kad sam shvatila o čemu je riječ, idućeg dana sam otišla u trgovinu i platila tu kosilicu te prodavačici dala sve papire. Kroz par dana došla sam opet i kupila drugu kosilicu jer nam treba za košnju dvorišta”, ustvrdila je Sanela na suđenju.

No, iz snimke nadzorne videokamere vidi se Vladimir “koji odvozi iz trgovine crvenu benzinsku kosilicu, a uz njega je Sanela koja u jednom trenutku pregledava kosilicu te ju potom suprug odvozi iz trgovine”.

“Nakon toga je vidljivo da s parkirališta trgovine izlazi osobni automobil marke Opel Vectra srebrne boje s otvorenim prtljažnikom iz kojeg viri rukohvat crvene benzinske kosilice”, navodi se u presudi Općinskog suda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari