KVAR

Muzej Nikole Tesle privremeno zatvoren jer je nestalo – struje!

Muzej Nikole Tesle u Gospiću privremeno je zatvoren jer je unutar objekata nestalo struje. Informaciju smo dobili od nesuđenih posjetitelja, a potvrdili su nam je u upravi institucije.

Potvrdili su u muzeju da se radi o kvaru

Index je poslao upit je li točno da je memorijalni centar koji posluje kao dio Muzeja Like Gospić zaista zatvoren zbog nestanka struje, piše Index.

“Da, tako je”, potvrdila je ljubazna djelatnica dodajući kako “danas muzej ne radi zbog tehničkih problema”. Ne radi se, kaže, o nikakvom većem kvaru.

Tesli je ovaj mjesec 165. rođendan

“Nije ništa strašno, već sutra bi trebali otkloniti kvar i početi s radom”, kazali su iz centra posvećenog izumitelju trofazne struje, koja je i danas najčešće korišteni oblik višefaznih sustava struja i napona.

Memorijalni centar “Nikola Tesla” otvoren je 10. srpnja 2006. godine, povodom obilježavanja 150 godina od rođenja slavnog genija.  To znači da je Tesli prije 11 dana bila 165 obljetnica rođendana.

Muzej u kojem je nestalo struje nalazi se u njegovoj nekadašnjoj kući

Kuća u kojoj se nalazi Memorijalni muzej je ista kuća u kojoj je on živio. Obnovljena je 1956. godine i uvrštena kao kulturno dobro.

Tesla je, osim rasvjete pomoću struje visoke frekvencije, između ostalog izumio radio, daljinsko upravljanje brodom, izmjenični sustav prijenosa i distribucije električne energije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari