NAKON JESENSKOG ROKA

Na fakultetima ostalo više od 10 tisuća praznih mjesta, a najviše studenata htjelo je upisati ove

Na preddiplomskim i integriranim studijskim programima nakon jesenskog upisnog roka ostala su 10 792 prazna mjesta od ponuđenih 14 797 na 779 studijskih programa. Ukupno se prijavilo 5 746 kandidata, a pravo upisa ostvarilo ih je 4 005.

U ljetnom upisnom roku studentima je na raspolaganju bilo 908 studijskih programa, a za upis se prijavilo njih 30.528. Pravo upisa ih je ostvarilo 25 625.

Među budućim studentima najpoželjniji na jesenskom roku (prema omjeru broja prijava prioriteta i kvote) bili su studiji glume, stručni studij poslovne ekonomije te Promet u Zagrebu, poslovna ekonomija Sveučilišta u Rijeci i to smjerovi: Financije, Poduzetništvo kao i on-line izvanredni studij Menadžmenta. Kineziologija u Splitu, stručni studij Menadžmenta trgovine i turizma na Sveučilišnom odjelu za stručne studije Sveučilišta u Splitu, potom Forenzika u Splitu kao i izvanredni studij Sestrinstva na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

Prema podacima dostupnima na stranicama Agencije za znanost i visoko obrazovanje studij Glume kao prvi izbor stavilo je 115 kandidata, a upisna kvota je 12 što znači da se za jedno mjesto “borilo” gotovo 10 kandidata. Stručni studij Poslovne ekonomije u Zagrebu kao prvi izbor stavio je 61 kandidat, a upisna kvota bila je 13. Sljedeći najpopularniji izbor bio je smjer Promet na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu koji je primao 11 studenata, a kao prvi izbor stavile su ga 44 osobe, prenosi RTL.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views