ODBOJKA PREKO ŽILET ŽICE: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Slovenije u Istri

Po prvi puta u europskoj povijesti održat će se prijateljska utakmica preko žice između hrvatskih i slovenskih olimpijaca, reprezentativaca, sportaša, studenata, profesora, kulturnjaka i svih građana na granici između Hrvatske i Slovenije u Istri, javlja portal Grada Pule.

Prvo poluvrijeme održat će se u subotu, 19. prosinca 2015. godine u 11 sati na graničnom prijelazu Lucija – Brezovica (kod Oprtlja), a drugo će se poluvrijeme održati istoga dana u 14 sati na graničnom prijelazu Dragonja – Kaštel (kod Buja).

Prijateljska se utakmica održava u sklopu prosvjeda protiv postavljanja žice na granici između Hrvatske i Slovenije u Istri, ali i bilo gdje u Europi, protiv svih žica koje stoje na putu ljudskoj slobodi.

Pula i Istra u natječaj za Europsku prijestolnicu kulture Pula +2020 ušle su s temom Demilitarizacije. Upravo svjedočimo novoj militarizaciji europskih gradova i naših života protiv koje se, u ime cijele Europe, borimo igrom, kreativnošću i nenasiljem!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari