SASTANAK MOSTA, HDZ-a i SDP-a: Razgovori se nastavljaju sutra, stvari će se razriješiti u iduća 24 sata

Nakon današnja dva kruga pregovora Mosta nezavisnih lista, koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije sve su karte i dalje otvorene.

Na prvome sastanku, održanom točno u podne u sjedištu Mosta, timovi Mosta, HDZ-a i SDP-a raspravljali su o reforamama, no još uvijek nisu iznjedrili konkretne zaključke. Po završetku prvog djela pregovora Most je na svojoj FB stranici objavio kako su se našli negdje na sredini.

“Došli smo do trenutka kada smo sve tri strane sjele sa reformama o kojima smo pričali tijekom pregovora. Jako sam zadovoljna načinom na koji smo danas uspjeli raspraviti i praktički se usuglasiti i oko prijepora. Našli smo se negdje na sredini i bio je to zbilja ugodan razgovor”, rekla je Ines Strenja Linić nakon koje je Robert Podolnjak dodao: “Razgovori o reformama nisu završeni iz pojedinih područja. Današnje teme su bile poljoprivreda, lokalna i regionalna samouprava, fiskalna i monetarna politika i zaštita okoliša, dakle onaj dio koji se odnosi na reforme i program vlade. Večerašnji sastanak odnosit će se na konkretan sastav vlade, mandatara i konstituiranje Sabora.”

Unatoč očekivanja da će se po okončanju sastanka Bože Petrova, Tomislava Karamarka i Zorana Milanovića u sjedištu Mosta možda ipak znati ime mandatara za sastavljanje Vlade, to se nije dogodilo.

– Razgovori se nastavljaju sutra, stvari su danas bile pozitivne i očekujemo da će se stvari razriješiti u iduća 24 sata – tek je kratko izjavio Petrov nakon završenih razgovora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari