"ŽIVOT JE ZAKON"

Na Hodu za život govorio i ginekolog s prizivom savjesti: ‘Susret s trudnicom je susret s dva pacijenta’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ginekolog se od 1997. godine poziva na priziv savjesti

Sedmi put po redu organiziran je Hod za život. Geslo ovogodišnje povorke bilo je ”Život je zakon”. Povorka je hodala kroz Zagreb, kao i kroz nekoliko drugih hrvatskih gradova.

U glavnom hrvatskom gradu, okupili su se ispred HNK, potom krenuli prema Trgu bana Jelačića i nakon toga na Zrinjevac. Okupljenima se na Zrinjevcu obratio ginekolog koji se poziva na priziv savjesti, piše Večernji list.

Ginekolog i porodničar

Ginekolog i porodničar Boris Ujević koji radi na Svetom Duhu se već 30 godina bavi porodništvom, a kako je rekao, od 1997. godine se poziva na priziv savjesti. Ujević je objasnio da iza priziva savjesti ne stoje hir, inat ili lijenost već je to promišljena i odgovorna odluka, prenose RTL Vijesti.

”Prije 55 godina bio sam star jednu sekundu, pa jednu minutu, pa jedan sat, dan, pa godinu, pa sve do sad. Kada bi svi ljudi bili svjesni da su nekada bili stari samo jednu sekundu, ovaj Hod za život ne bi bio potreban”, naglasio je ginekolog.

”Govori se da se medicina uči iz pacijenta, a ne iz knjiga. Što se više bavim pacijentom, to postajem bolji liječnik. Može se reći i da, što se više susrećem s majkama i nerođenom djecom, učim se životu i postajem bolji čovjek”, kazao je Ujević.

“Život treba poštovati i život je zakon”

Ujević je napomenuo da se prilikom susreta s trudnicom zapravo susreće s dvije osobe i dva pacijenta – s majkom i s djetetom.

”Ja svoju nastavu pohađam redovito, kad se susrećem u ordinaciji s majkom i nerođenim djetetom kojemu kuca srce i koje se kreće. Blago vama koji ste došli ovdje s tom sviješću. Život treba poštovati i život je zakon”, uzviknuo je ginekolog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari