NAVALA TURISTA

Na Jadranu divljaju cijene ‘last minute’ aranžmana! Vlasnici podstanare naprasno izbacuju iz stanova…

Ilustracija: Riportal

U Splitu je situacija takva da gosti pristaju iznajmiti i prostore u suterenu i pomoćne objekte

Niti jedna analiza o tijeku turističke sezone 2021. godine nije predviđala da će ovo ljeto biti tek malo lošije od rekordnog 2019. godine. I da će se početkom kolovoza tražiti soba više.

“Jučer sam gledao statistiku i nisam mogao vjerovati svojim očima. Uspoređivao sam isto razdoblje iz ove s onim iz 2019. i zaključio da je u Makarskoj danas samo 12 posto manje gostiju nego te berićetne pretpandemijske godine. U Makarskoj imamo 43 posto bolje turističke rezultate nego u istom razdoblju prošle godine!”, kaže Tonći Lalić iz Turističke zajednice grada Makarske za Zadarski list i svjedoči o fenomenu koji sam za sebe govori o kakvoj se jagmi za slobodnim smještajem radi.

“U doba online rezervacija, gosti nam, baš kao nekada, fizički dolaze u turističke zajednice i putničke agencije i traže smještaj. To se tko zna otkad nije dogodilo. Mole da im se pomogne. I pristaju na sve. Noćili bi i u nekakvom smještaju negdje ispod brda, samo da im se to riješi. Svjedočimo ogromnoj navali turista”, otkriva Lalić.

U Splitu je situacija takva da gosti pristaju iznajmiti i prostore u suterenu i pomoćne objekte, a vlasnici podstanare naprasno izbacuju iz stanova, svjesni da su, zbog loše procjene sezone koja je sve iznenadila, trebali primiti turiste, a ne igrati “na sigurno”. U trenutku kad se otkaže jedna rezervacija istog se trena “bukira” druga, no i po trideset posto višoj cijeni jer su posljednjih dana prodajom smještaja ovladali mešetari.

Kvaka je u tome što je dio Splićana lani odustao od iznajmljivanja smještaja turistima, pa sad apartmana manjka. Zato šverceri gledaju iskoristiti trenutak pa nabijaju cijene mimo svake logike. Cijene u “last minute” aranžmanima – divljaju, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari