SVE IH JE VIŠE

Na Kvarneru i u Istri sve više divljih kampera; Ne plaćaju smještaj, a inspekcija ih ne kontrolira

Foto: Morski.hr

Na hrvatskoj obali sve ih je više. Ne plaćaju smještaj, a pitanje je gdje obavljaju osnovne fiziološke potrebe poput pranja i WC-a. Divlji kamperi u Hrvatsku stižu iz svih europskih zemalja, no sudeći po fotografijama i dojavama, najveći postotak ih je iz Austrije i Njemačke.

Nema gdje ih nema – uz groblja, na parkiralištima, u šumarcima, uz cestu. Iako nema dokaza za to, neki su ih počeli povezivati s pojavom požara na obali – i to zbog nepromišljenog paljenja vatre za roštilj na otvorenom, što je u ljetnoj sezoni strogo zabranjeno i opasno.

Građani se žale da ih inspekcija ne kontrolira, a o divljim kampistima najčešće slušamo od čitatelja iz Istre i s Kvarnera, piše Morski.hr

VIDEO DANA:

– U Istru u divljem kampiranju prednjače Nijemci koji su sa ovakvim vozilima u svojoj zemlji socijalni slučajevi, a ovdje nama “spašavaju” ekonomiju, iliti bolje rečeno – uništavaju okoliš! – napisala je jedna čitateljica u opisu fotografije na kojoj se nalazi……ne znamo točno što je to.

No sigurni da ovakvo vozilo ne može na cestu. Doduše, već smo vidjeli da u Hrvatskoj, a osobito u prvoj jačoj sezoni nakon pandemijskog zatvaranja, prolazi sve, bitno je da se plati.

Samo što u slučaju fotografije koju je objavila čitateljica teško da je išta naplaćeno, a osobito smještaj na za mnoge preskupoj obali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari