TU JE I KUTAK - KAO U HLADNJAKU!

Video | Na pola sata od Rijeke i sad treba dekica noću! I cijene su upola niže nego na moru

Dok ljudi na obali muku muče s jedva podnošljivim temperaturama i zraka i mora, potražili smo destinaciju s debelom hladovinom, vodom ugodnom za kupanje, bez gužvi, u kojoj se noću spava s pokrivačem. Izlet je to od pola sata vožnje od Rijeke

U špici sezone o tome da nema gužve može se samo sanjati, a Kupa je idealna za rashladiti se.

To zna i Vita Majski iz Požege koja otkriva: “Ovo je jedino mjesto u Hrvatskoj gdje nije vruće!”

Obitelj iz Požege u Brodu na Kupi odmara već dva tjedna. Ljetovanje na moru Gorskim su kotarom zamijenili prije 16 godina, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Darko Majski kaže koji su aduti ljetovanja na planini: “Nema velike gužve, imamo šume, imamo hladovinu i uvijek se vraćamo na Kupu – kažem već niz godina dolazimo na ljetovanje ovdje u Brod na Kupi.” O ljetovanju na obali kaže da se može zamisliti samo kratko u nekom kafiću gdje ima hladne pive.

“Ali cvrljit se negdje na plaži gdje nema hladovine i gdje je prevelika gužva to nikako ne!”, odrješit je Darko.

Od gužve na Krku na kojemu žive pobjegli su i čak otočani.

Zoran Možnik iz Omišlja je na Krku: “Tamo je more strašno toplo – 27 ili 28 stupnjeva. Ovdje smo malo za promjenu, priroda je prekrasna, došli smo malo se okupati i osvježiti Tu se i lakše diše, ali i spava!”

Grete Raupach iz Njemačke također tamo gostuje pa kaže da oko 2 ili 3 sata ujutro treba i mali pokrivač!

Dok se more pregrijalo, goranske su rijeke pravi melem.

Ljubomir Hranjec iz Zagreba otkriva nam temperature rijeke – idealnih 28!

“Ovdje jedanput udahnem i imam dovoljno kisika, trebalo bi tri udaha u Zagrebu da dođem do zraka”, kaže Ljubomir.

Nizozemci su za odmor odabrali kuću za odmor uz hladnu Kupicu. Ispod kuće je rječica od 10 stupnjeva, ispred bazen, na terasi jacuzzi, u kući sauna i luksuzan interijer. Cijena ista kao i zimi – 350 eura za noć.

Alen Stranjik vlasnik je kuće za odmor u Brodu na Kupi pa otkriva kakve su cijene smještaja: “Pitanje je koliko je kuća jeftinija u odnosu na onu kuću uz more. Baš u srcu sezone jeftinije su od 30 do 50 posto.”

Aduta je puno.

Pitali smo turističku djelatnicu Silviju Sobol da preporuči nekoliko mjesta: “U svakom slučaju jezero Lepenica, Bajer, špilja Vrelo na 8 stupnjeva! Od početka godine posjetilo ju je 12 tisuća turista.”

I u njoj je zaista hladno kao u frižideru!

No Patrick Stormes iz Nizozemske dobro se pripremio: “Uzeli smo džempere i jakne jer smo znali da će tu biti jako hladno, ali uživamo, jako je lijepo!”

Već lani su Gorani nadmašili rekordnu 2019. godinu. Petar Hrg, direktor Turističke zajednice Gorskog kotara, kaže da su ove godine rezultati još i bolji: “Sada nadmašujemo rekordnu 2019. za 40-ak posto. To je kontinuitet dobrih turističkih rezultata i rasta smještajnih kapaciteta za 30-ak posto.”

Najhladniji i najzeleniji kutak Hrvatske turistima je sve privlačniji, pogotovo na paklenim vrućinama, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari