VRHUNAC TOPLINSKOG VALA

I danas paklene vrućine: Temperature zraka i do 39 stupnjeva, crveni meteolaram za četiri regije

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Meteoalarm je za danas izdao crveno upozorenje za četiri regije zbog toplinskog vala – kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku

Danas nas očekuje vrhunac toplinskog vala. Bit će pretežno sunčano i vruće, mjestimice i vrlo vruće.

Uz više oblaka poslijepodne i navečer u gorju i središnjoj Hrvatskoj mogući su lokalni pljuskovi. Vjetar na kopnu uglavnom slab.

Na Jadranu umjeren jugozapadnjak, na otvorenom moru i sjeverozapadnjak, a ujutro na sjevernom dijelu mjestimice jaka bura. Najviša dnevna temperatura na kopnu većinom između 30 i 35, na Jadranu te unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 35 do 39 °C, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Meteoalarm je za danas izdao crveno upozorenje za četiri regije zbog toplinskog vala – kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku. Za osječku je na snazi narančasti alarm zbog vrućina. Žuti alarm je na snazi za zagrebačku, gospićku i karlovačku regiju kako zbog vrućina tako i zbog mogućeg nevremena.

I sutra nas, kao i danas, očekuje vrhunac toplinskog vala. Za srijedu je crveni meteoalarm proglašen za riječku, splitsku i dubrovačku regiju. Narančasti je proglašen za zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku, a žuti za osječku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari