ZABAVA JE FOKUS

Video | Na sajmu vjenčanja otkriveni najnoviji trendovi: Mladencima jako važna održivost

Sajam je na 5500 četvornih metara okupio 200 izlagača

U tradicionalnom, vintage ili holivudskom stilu, u žarkim ili pastelnim bojama? Baš svi mladenci svoj dan žele napraviti posebnim, a što im se sve nudi i kakvi su trendovi to mogu doznati na Sajmu vjenčanja. I sudjelovati u humanitarnoj tomboli u kojoj sav prihod ide za Udrugu “Veliko srce malom srcu”.

Kako svoje vjenčanje napraviti posebnim? Sve kreće od ideje. Iako mnogi razmišljaju o najglamuroznijoj večeri u svom životu, pojavio se trend koji ipak razmišlja i o okolišu.

Ivana Škrlec, direktorica tvrtke za najam paviljona i organizaciju vjenčanja govori: “Krenuvši od montažnog paviljona koji se sastoji od platna koje je održivo, do segmenata stupova koji su drveni, pa do cvijeća koje je dehidrirano i/ili u teglama i da se što manje otpada stvara nakon eventa”.

Marijan Galić, organizator vjenčanja i ugostitelj pojašnjava trendove.

“Razlika je prvenstveno u tome da ljudi traže sad urbanija, modernija vjenčanja i ne neke klasične sljedove hrane, nego sve nešto manje, minijaturnije, da se puno više pleše i da puno više idemo na neku party varijantu”, rekao je.

Ipak, Andrea Bolješić, voditeljica projekta Sajam vjenčanja Zagreb ističe kako su sada vrlo aktualna raskošna vjenčanja, u vintage stilu. “Jako su aktualne boje, i to malo onako neobičnije – bakrena, boja terakote, topla narančasta. Daje se veliki naglasak na održivost”, tvrdi.

Pazi se na svaki detalj. Iako većina najčešće bira bijelo-zelene cvjetne dekoracije, trendovi su svake godine drugačiji.

Marko Pollak, cvjetni dizajner i organizator vjenčanja tvrdi: “Ove godine bi to bilo nešto crveno, nekakve žarke boje, ali malo je hrabrih mladenaca koji bi se uopće odlučili za takve nekakve varijante. Velik broj mladenaca se odlučio oženit baš prošle godine, vjerojatno na brzinu, jer su godinama planirali pa eto korona im je poremetila to sve skupa. Ali, evo, ove godine se opet pokazalo kao nešto što kao dobar put povratka u ono što je bilo prije korone”.

A ako govorimo o vjenčanoj modi, i tu svake sezone nešto novo. Modna dizajnerica Josipa Ščapec govori kako mladenke u zadnje vrijeme sve više biraju čiste linije, u trendu je, pogotovo ove godine, til, organza, nježni, mekaniji materijali. Jedan novitet koji je postao veoma zanimljiv su rukavice, prenosi Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari