Na snazi crveni meteoalarm za Kvarner i Istru: Stižu udari vjetra i do 150 kilometara na sat!

Na kopnu će puhati jak do olujan sjeverac, na moru olujna do orkanska bura i tramontana

Još smo jedno proljetno nevrijeme usred zime imali jučer… danas će se smiriti oborine i grmljavina, no jačat će vjetar…

Na moru će danas jačati olujna do orkanska bura i tramontana. Zbog njih će se činiti znatno hladnije od ovih vrijednosti koje će već same po sebi biti 5 do 10 stupnjeva niže od jučerašnjih. Uz to će biti djelomice sunčano, uz promjenjivu naoblaku, i rijetko malo oborina, između kiše i snijega, uglavnom u Lici i Posavini.

U Istri, na Kvarneru te u Gorskom kotaru i Lici, poslijepodne sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku. Bura će imati orkanske udare i prema večeri će jačati. Zbog nje će biti vrlo hladno!

Na obali od četvrtka bura i tramontana slabe. Bit će pretežno sunčano, i sve toplije. Krajem tjedna te početkom idućeg stiže novo jugo s kojim raste mogućnost za kišu.

U Dalmaciji će poslijepodne biti orkanskih udara bure i tramontane. Bit će djelomice do pretežno sunčano, temperatura od 6 do 11, no činit će se znatno hladnije.

UPOZORENJE: Danas na Jadranu orkanska bura jačine do 150 kilometara na sat, tako da će vjerojatno opet biti rušenja stabala!
Nikola Vikić-Topić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari