EVO KADA ĆE SMIRIVANJE

Na snazi je crveni alarm, vrijeme je u nekim regijama izrazito opasno: HAK ima upozorenje za vozače

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

DHMZ je za danas izdao crveno upozorenje za područje Velebitskog kanala te Dalmacije zbog jakog vjetra, dok na području gospićke regije upozoravaju na jak vjetar, ali i snijeg

Hrvatsku u srijedu očekuje oblačno i vjetrovito vrijeme uz povremenu prijepodnevnu kišu te susnježicu i snijeg u višem gorju, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) upozoravajući na večernje osjetno zahladnjenje.

U Dalmaciji će biti lokalno pljuskova s grmljavinom. Od sredine dana sa zapada se očekuje postupan prestanak oborine i razvedravanje.

Vjetar u unutrašnjosti bit će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu jaka bura i sjeverni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 5 i 10, a na moru od 11 do 14 Celzijevih stupnjeva.

DHMZ je za danas izdao crveno upozorenje za područje Velebitskog kanala te Dalmacije zbog jakog vjetra, dok na području gospićke regije upozoravaju na jak vjetar, ali i snijeg.

Zatvorene ceste

Za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok, a obilazak je državnim cestama Gračac-Obrovac-Karin, upozoravaju u srijedu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK). Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most.

Zabrana za I. skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikli) je na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog, državnim cestama između Vaganačkog mosta i Borja te od Udbine do Gračaca, između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo, između mjesta i čvora Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće.

Zabrana za I. i II. skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikli, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom) je na autocesti A7 između čvorova Rijeka Istok (Draga) i Šmrika te Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja te na Krčkom mostu (prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti).

Slijedi sunčanije razdoblje

Iako je za danas najavljeno loše vrijeme, , RTL javlja kako narednih dana u unutrašnjosti slijedi znatno stabilnije, mirnije i sunčanije razdoblje, a danju postupno i sve ugodnije, osobito na kopnu u danima vikenda kada će biti i razmjerno toplo. Tek će jutra biti hladna uz mraz.

Na Jadranu obilje sunca i vedrine. I ovdje danju uz postupan porast temperature, a samo će u četvrtak još biti umjerene i jake tramontane, već u petak samo slab burin i maestral. No, do smirivanja, iduće noći i sutra uskačemo u zimu, a računajte i na ograničenja, moguće i prekide u prometu duž obale, prvenstveno zbog vjetra, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari