Na Tajlandu se nasukao brod s posadom iz Hrvatske, more je prodrlo u dio strojarnice!

Zapovjednik broda koji se nasukao na Tajlandu je iz Trogira, a dio posade iz Hrvatske

U noći s nedjelje na ponedjeljak brod La belle des Oceans nasukao se na Tajlandu u blizini Phuketa. Zapovjednik broda je iz Trogira, a među posadom je petnaestak hrvatskih državljana, od kojih su polovica Dubrovčani.

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, iz zasad nepoznatih razloga došlo je do nasukavanja putničkog broda La belle des Oceans te do prodiranja mora te je tom prilikom poplavljen jedan dio strojarnice broda.

Brod je s posadom i putnicima uspio doći do Phuketa te su već u 7 sati po hrvatskom vremenu svi putnici bili iskrcani.

Kako doznaje portal, ni putnici, ni posada niti u jednom trenutku nisu bili životno ugroženi, a pravovremenom reakcijom posade spriječena je šteta većih razmjera.

Brod je izgrađen 1990. godine, dug je 124 metra, a širok 15 metara. Raspolaže sa 62 kabine, a može primiti 124 putnika. Kompletno je renoviran 2014. godine.

Godine 2019. brod La belle des Oceans zaplovio je s novim vlasnikom CroIsi Europe, tvrtkom koja je također vlasnik broda La belle de L’Adriatic koji je stalni posjetitelj hrvatskih luka, piše Dubrovački dnevnik.
Dubrovački dnevnik
Foto: Screenshot/Dubrovački dnevnik

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari