NA „ULTRI“ KAO NA RIJEČKOM KARNEVALU: Posebne sigurnosne mjere i kamioni s pijeskom na prilazima EDM-festivalu

Event manager festivala kazao je da je osiguranje ove godine podignuto na višu razinu nego lani, ali i da nemaju spoznaja o bilo kakvoj ugrozi za posjetitelje

Prije početka ovogodišnje Ultre, splitskog megafestivala plesne elektronske glazbe, organizatori su najavljivali kako će ovogodišnji festival imati posebne sigurnosne mjere pa posjetitelji moraju proći kroz nekoliko osiguranja, te ih se pretražuje, kao i sadržaj njihovih torbi, dok su oni s ruksacima morali kupiti prozirne, u koje su morali staviti stvari, piše Slobodna Dalmacija.

Također, na prometnicama oko Poljuda u sklopu antiterorističkih mjera postavljene su barikade s kamionima napunjenih pijeskom, a kamioni puni pijeska i građevinskog otpada se i inače u policiji se koriste kao mjere zaštite ukoliko bi došlo do probijanja policijskih blokada.

Podsjetimo, nešto slično vidjeli smo i na ovogodišnjoj završnici Riječkog karnevala kada su prilazni putevi ruti velike završne karnevalske povorke po uputi policijd zapriječili autobusi-harmonike gradskog autobusnog prijevoznika.

Event manager Ultra Europe Festivala, Marin Grubišić, kazao je da je osiguranje ove godine, kada se po danu očekuje do 40 tisuća posjetitelja, podignuto na višu razinu nego lani, ali i da nemaju nikakvih spoznaja o bilo kakvoj ugrozi za posjetitelje.

Kazao je da ove godine Ultra ima “svjetski nivo osiguranja”, što su potvrdili i iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske koja nije zabilježila niti jedan sigurnosni propust, piše Slobodna Dalmacija.

Prvi dan Ultre privedeno 126 osoba: većinom zbog droge

Inače, prije, za vrijeme i tijekom javnog okupljanja „Ultra Europe 2017“, održanog na gradskom stadionu „Poljud“ u Splitu 14/15. srpnja, nisu zabilježeni značajniji sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ugrožavanja sigurnosti građana i oštećenja imovine.

Privedeno je 126 osoba, hrvatskih i stranih državljana, većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga (93). Evidentirano je 7 kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, te 13 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Tijekom postupanja policijski službenici zaplijenili su ukupno 562 komada ecstasyja, 152,2 grama marihuane, 13,31 grama kokaina, 11,45 grama amfetamina, 32,28 grama MDMA, 1,04 grama LSD-a i 0,85 grama hašiša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari