Ispovijest Zagrepčanke koja je javno progovorila o tretmanu u Klinici za ženske bolesti i porode u Zagrebu, snažno je odjeknula u javnosti. Tvrdi da je u 9. tjednu trudnoće podvrgnuta kiretaži bez anestezije, a objašnjenje koje joj je ponuđeno ovu priču čini još lošijom

Marija Dadić koja se nedavno javno požalila na način kako joj je u Petrovoj učinjena kiretaža “naživo” zbog spontanog pobačaja, kazala je da će, kada se malo smiri, otići na detaljni pregled kako bi vidjela postoje li posljedice za njezino zdravlje, je li joj oštećen koji organ i je li možda ostala neplodna, piše Jutarnji list.

Kazala je da u tom slučaju neće prezati ni od tužbe, jer želi da to bude opomena da se više niti jednoj ženi nikad više ne dogodi ono što se dogodilo njoj, iako joj je više od kiretaže smetalo što je poslana doma bez da je zahvat dovršen, već je nastavljen tri dana kasnije.

Dodala je i da predstojnik Klinike za ginekologiju Slavko Orešković nije u pravu kad kaže da je procedura kiretaže obavljena po pravilima struke, a na primjedbu da se od totalne anestezije odustaje kada je pacijentica životno ugrožena zbog krvarenja, kaže da to očito nije njezin slučaj, budući da ne bi mogla tako brzo otići iz bolnice da joj je život bio ugrožen.

Kazala je da je bila posve svjesna što je čeka prije nego što je došla u bolnicu, ali je vjerovala da će dobiti anesteziju, pa taj dan čak nije ništa jela ni pila, što je uvjet kako bi je uspavali. Na kraju joj nije uslišena molba ni za lokalnom anestezijom. Marija Dadić ne misli da je primjedba kako je njezin prag tolerancije boli nizak valjana, budući da “tijekom poroda nitko nije čuo glas nje, a poznato je da porod boli”, piše Jutarnji list.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari