Načelnik zbog imovinske kartice gnjusno izvrijeđao novinarku: ‘Popuši mi k***c!’

‘On je na to u više navrata ponavljao istu prostotu – “oćete mi popušiti k***c, možete mi popušiti k***c’

Načelnik Općine Tar Vabriga Nivio Stojnić je prostački i potpuno neprimjereno svojoj funkciji reagirao danas tijekom telefonskog razgovora s novinarkom Glasa Istre Chiarom Bilić.

Naime, na njezino pitanje o njegovim imovinskim karticama, što je tema o kojoj te lokalne novine već duže vrijeme izvještavaju, Stojnić je novinarki Bilić rekao da “mu popuši k***c”.

“Nazvala sam gospodina Stojnića danas oko 11.40 sati da ga upitam zašto u svojoj imovinskoj kartici nije naveo svoj OPG. On je na to u više navrata ponavljao istu prostotu – “oćete mi popušiti k***c, možete mi popušiti k***c”. Ja sam ga potom upitala ako to znači da mi neće odgovoriti na pitanje, a on je i dalje ponavljao istu rečenicu. Tu je naš razgovor završio, kaže Chiara Bilić, koja o slučaju Stojnić izvještava posljednjih tjedana.

Naime, kako piše Glas Istre, u Stojnićevim imovinskim karticama ima više nedoumica i nelogičnosti. Neprijavljivanje OPG-a, što je bio i povod za ovaj telefonski poziv, najnovija je u nizu.

HND: Oštro osuđujemo degutantan verbalni nasrtaj na kolegicu Chiaru Bilić

Hrvatsko novinarsko društvo oštro osuđuje seksistički, degutantan i za javni prostor apsolutno neprimjeren i neprihvatljiv način komuniciranja i ponašanja Nivija Stojnića, načelnika Općine Tar – Vabriga, prema novinarki Glasa Istre Chiari Bilić.

“Istražujući već neko vrijeme imovinske kartice načelnika raznih općina u Istri, kolegica Bilić nazvala je danas načelnika Stojnića i pitala ga za njegove imovinske kartice na što joj je on bezobrazno, potpuno neprimjerenim rječnikom uzvratio: “Pop..i mi k…c”, ponavljajući joj to nekoliko puta. Takvu komunikaciju osobe plaćene javnim novcem, odgovorne javnosti, oštro osuđujemo, što zbog bezobraštine i vrijeđanja kolegice, što zbog želje da on i njemu slični postanu svjesni svoje odgovornosti. Hrvatsko novinarsko društvo u zadnjih je godinu dana nekoliko puta upozorilo na krajnje neprimjerene izjave političara i njihovo vrijeđanje novinarki i novinara, koji su na radnom zadatku. Želeći upozoriti na verbalne zlostavljače, HND je, zajedno sa Sindikatom novinara Hrvatske, prije nekoliko mjeseci pokrenuo i javnu kampanju “Samo odgovorite na pitanje”, piše u priopćenju HND -a koje potpisuje predsjednik Hrvoje Zovko i predsjednica Ogranka HND-a Glasa Istre Marica Košta.

Robert Frank, glavni urednik Glasa Istre: Reakcija načelnika općine Tar-Vabrige znak je slabosti i kukavištva

Glavni urednik “Glasa Istre” Robert Frank za neprimjeren istup načelnika općine Tar-Vabrige Nivija Stojnića prema novinarki tog lista je rekao da je njegova reakcija znak slabosti i kukavištva čovjeka koji, umjesto odgovora na novinarsko pitanje, “uzvraća prostački, bahato, nesigurno i preplašeno”.

Teško mi je povjerovati da se načelnik jedne napredne općine u multitolerantnoj Istri ponio tako isključivo i primitivno. Izjava Nivija Stojnića kojom novinarku našeg lista poziva na fellatio nešto je najuvredljivije i seksistički što je mogao napraviti. Njegova je reakcija znak slabosti i kukavištva, pokazatelj je nedostatka samopouzdanja i kompleksa čovjeka koji, umjesto odgovora na novinarsko pitanje, uzvraća prostački, bahato, nesigurno i preplašeno“, rekao je za Hinu glavni urednik “Glasa Istre” Robert Frank.

Dodao je kako je načelnik, koji to zbog tog ispada više ne bi smio biti, takvim ponašanjem izbjegao odgovor na pitanja koja mu je novinarka htjela postaviti vezano uz njegovu imovinsku karticu i mnoge prije dvadesetak dana uočene propuste oko njezina ispunjavanja.

Što su u političara tanji živci, toliko je veća njihova krivnja. Stojnić je živi primjer za to. Iz IDS-a, stranke kojoj pripada, su kontaktirali redakciju i uz zgražanje riječima svojeg načelnika općine ispričali su se našoj novinarki“, rekao je Frank.

“Na IDS-u je sada da povuče pravedan, a ne demagoški potez kojim će demonstrirati nultu toleranciju na ovako gnjusno ponašanje”, poručio je Frank.

Vijesti.hr
Foto: Općina Tar Vabriga

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views