'SOČNO' OTKRIĆE

Nacional: Škoru je političke karijere koštala fatalna plavokosa suradnica?!

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Tjednik Nacional objavio je zanimljivu priču o pozadini naprasnog odlaska Miroslava Škore s čela Domovinskog pokreta

Tjednik Nacional objavio je zanimljivu priču o pozadini naprasnog odlaska Miroslava Škore s čela Domovinskog pokreta, piše Index.

Kako piše tjednik, Škoro je s funkcije predsjednika Domovinskog pokreta morao odstupiti zbog još uvijek ne posve nerazjašnjenog odnosa s bliskom suradnicom Nikolinom Brajković (25). Pozivajući se na izvore iz vrha stranke, Nacional piše da je Brajković u veljači ove godine izabrana za članicu Nacionalne zaklade Domovinskog pokreta. U stranci je bila i formalno zaposlena, a Škoro ju je sa sobom povukao i u sabor kao svoju osobnu asistenticu. U parlamentu radi pro bono, a plaća je Domovinski pokret.

VIDEO DANA:

Nacional navodi da su posljednjih nekoliko mjeseci samo Škoro i Brajković imali pristup službenim bankovnim karticama Domovinskog pokreta te uvid u stanje na stranačkom računu. Naknadno se, piše tjednik, otkrilo da su novac trošili bez adekvatne kontrole.

Dobila na poklon luksuznu narukvicu plaćenu novcem stranke

List piše kako je Škorina suradnica dobila više poklona, pri čemu su neki bili skupocjeni, poput jedne luksuzne narukvice renomiranog svjetskog proizvođača, pri čemu je sve to platila upravo stranka. Kad ga je, piše Nacional, Mario Radić, koji je nakon Škorine ostavke postao vršitelj dužnosti predsjednika stranke, suočio s tim činjenicama, Škoro je morao otići.

“Došlo je praktički do toga da je Nikolina Brajković postala osoba kojoj su se trebali polagati računi kad su članovi stranke odlazili na službena putovanja. Bez njenog odobrenja praktički nitko nije mogao na službeni put. A paradoks je u tomu da se znatan dio proračunskih naknada koje se stranci isplaćuju na ime stečenih saborskih ili vijećničkih mandata na lokalnim izborima tiče upravo naknada za političko djelovanje, koje je u najužoj vezi s putovanjima po terenu. Pa se počelo ispostavljati da oni koji su svojim izbornim rezultatima taj novac stranci i osigurali sada za svoj politički rad na terenu trebaju dobiti odobrenje od Škorine bliske suradnice. To nije bila normalna situacija”, rekao je za Nacional izvor iz vrha stranke.

Škoro prodao stranci vlastito vino, ali nije ga isporučio

Nerazjašnjeni odnos s Nikolinom Brajković nije jedini razlog zbog kojeg je Škoro bio prisiljen dati ostavku na funkciju predsjednika, piše Nacional dodajući kako je Škoro stranci prodao vlastito vino, ali nije ga u cijelosti isporučio.

Naime, Škoro se između ostalog već godinama bavi i proizvodnjom vina pod brendom Vina Škoro. Nacionalu su dva izvora iz vrha stranke potvrdila da je Škoro uzeo novac za velike količine vina koje nikad nije isporučio i za koje se ne zna hoće li ga ikad isporučiti s obzirom na razvoj događaja.

“Počelo je to negdje tijekom travnja. Škoro je napravio transakciju prema kojoj je prodao 5200 boca svog vina Domovinskom pokretu. Međutim, od tih 5200 boca isporučio je samo 1200 boca, a 4000 naprosto nedostaje i nikad ih nije isporučio. Što je najgore, boce je prodavao po cijeni od 10 eura, to jest po maloprodajnoj cijeni, iako je riječ bila o velikoj količini temeljem koje je vino trebalo biti prodano po veleprodajnoj cijeni”, rekao je za Nacional jedan od izvora upućen u detalje transakcije.

‘Službenu karticu stranke imali su samo Škoro i njegova suradnica’

Ukupna cifra koju je, piše tjednik, Škoro zaračunao stranci iznosila je oko 52.000 eura, odnosno gotovo 400 tisuća kuna. No kako je isporučio samo 1200 boca, ispada da je Škoro oštetio stranku za oko 300 tisuća kuna.

Na pitanje kako u računovodstvu stranke nisu primijetili kupovanje skupocjene narukvice Škorinoj mladoj suradnici i sumnjivu transakciju s vinom, Nacionalov izvor kaže: “Računovodstvo nije primijetilo jer su službenu karticu stranke imali samo Škoro i ta njegova suradnica. Njih dvoje je sve držalo za sebe. Dakle, Škoro je zbog privatnih odnosa doveo financijsko funkcioniranje stranke na rub kriminala”.

‘Cijelu karijeru riskirao radi vina’

Škorine sumnjive transakcije je, piše Nacional, otkrila interna i revizija stranke.

“Ti su ljudi, radeći svoj posao, odmah uvidjeli razmjere problema i sad se to na razini stranke sve počelo rješavati, a prvi korak je bila Škorina ostavka, na koju je bio primoran. Nevjerojatno je da ispada kako je cijelu svoju političku karijeru riskirao radi vina. Međutim, za nas je ta priča sad završena”, rekao je tjedniku izvor iz vrha stranke.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari